Sessy is een écht Nederlands product - Inclusief software voor dynamische contracten

Sessy is de enige thuisbatterij die zichzelf terugverdient

Sessy is de best verkopende slimme thuisbatterij van Nederland voor particulieren met zonnepanelen. Verlaag je energiekosten door je zelf opgewekte groene stroom op te slaan zodat je – ook in de piek- en avonduren – geen grijze stroom verbruikt.

Bestel nu vanaf 3.250,-

Waarom Sessy?

Bespaar energie

Verlaag je energiekosten door de zonne-energie van je SESSY in te zetten op dure piekmomenten. (* i.c.m. uurprijzen contract)

Echt Nederlands product

Wij ontwikkelen zelf de soft- en hardware. In Andelst produceren wij onze thuisbatterij.

Geschikt voor elke PV-omvormer

De thuisbatterij is in combinatie met alle PV-omvormers te gebruiken om zo elektriciteit op te slaan.

Ook zonder zonnepanelen

Deze situatie is zeer goed mogelijk en heeft financieel zin met een dynamisch contract of als het verschil tussen dag en nachttarief groter is dan €0,12.

Optimaliseer je verbruik

Energie die je met je zonnepanelen opwekt, gebruik je op het moment dat je het nodig hebt door ze op te slaan in je thuisbatterij.

Geen maandelijkse kosten

Onze batterij wordt compleet geleverd en kan direct beginnen met geld besparen, onafhankelijk van uw energie leverancier of contract type: zonder maandelijkse kosten!

Hoe werken we bij Sessy?

Wij doen het beter
Bij Sessy maken we onze slimme thuisbatterijen volledig zelf, van hardware tot software. We produceren bewust in Nederland en kiezen er niet voor om een kant-en-klaar product uit China te halen en daar ons logo op te plakken. Bij de aanschaf van een Sessy krijg je niet een gewone batterij, Sessy thuisbatterij is slim.

We luisteren naar onze gebruikers
We optimaliseren Sessy continu aan de hand van jouw feedback. Zijn er veelgevraagde functionaliteiten? Dan gaan we daarmee aan de slag. Want dat vinden we niet alleen belangrijk, maar ook gewoon leuk om te doen. Zelf aan de slag? Dat kan, onze software heeft een open API zonder afhankelijkheid van een derde partij of cloud.

Wij staan in contact
We organiseren gebruikersdagen om de laatste updates te delen en jouw ervaringen te horen. Kijk hier naar onze gebruikersdag van 9 juni 2023.

Visual Sessy installatie

Integreerbaar

Sessy is slim genoeg om alleen te werken, maar vind het ook goed om zich te laten uitlezen en aansturen door andere systemen.

Zo kan een huis met domotica, een laadpaal, een warmtepomp en/of andere slimme apparatuur met een Sessy nog slimmer worden. Jij maakt je slimme thuis accu nog slimmer!

Bestel nu

Specificaties

Batterij 5 kWh bruikbare capaciteit
Vermogen 2,2 kW laden en 1,7 kW ontladen
Afmetingen (cm, b x h x d) 44 x 50 x 20cm
Gewicht (Kg) 46 kg
Batterij type IJzerfosfaat batterij
Garantie 5 jaar op de omvormer, 10 jaar op de batterij
Bedrijfstemperatuur 0 - 40 °C
Geluidsniveau 30 dB nominaal
Gegarandeerde cycli 6000+
Hoeveel Sessy's heb ik nodig? Per 2.000 kWh verbruik, adviseren wij 1 Sessy
Compatibiliteit Sessy thuisbatterij werkt zowel 1-fase als 3-fase omvormers van elk merk
Datasheet Ik wil meer weten

Waarom wachten met aanschaffen onverstandig is

Stijgende vraag

Wanneer de salderingsregeling afgeschaft wordt, neemt de vraag extreem toe. Fabrikanten hebben nu al moeite de vraag aan te kunnen. De levertijd van Sessy is momenteel 2-3 maanden.

Lage aanschafprijs

Doordat de vraag explosief gaat stijgen zal de prijs voor een thuisbatterij ook omhoog gaan. Dit is het moment om een thuisbatterij te kopen!

Wees voorbereid

Steeds vaker vallen zonnepanelen uit door overbelasting van het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij kun je dit deels voorkomen en draag je bij aan de oplossing.

Ervaringen van anderen met Sessy thuisbatterij

Vraag & antwoord

Wanneer je Sessy thuisbatterij offline is, kijk dan naar de handleiding van Sessy.

Nee, je garantie vervalt niet wanneer je een Sessy thuisbatterij toevoegt. Sessy is ontworpen om te werken met je bestaande omvormersysteem en raakt de bestaande aansluiting tussen de omvormer voor zonnnepannelen en de meterkast niet aan, waardoor de product garantie op je omvormer intact blijft.

De Sessy zal in veel gevallen in de buurt van de al bestaande omvormer worden geplaatst door ophanging aan de muur. De huidige groep van de zonnepanelen-omvormer wordt gebruikt voor de verbinding aan het elektriciteitsnet.

Nee, Sessy kan zonder hybride omvormer worden geïnstalleerd. Sessy heeft zijn eigen omvormer en werkt zowel met een hybride omvormer als met een standaard string of PV omvormer. Sessy huisbatterij kan bij elke omvormer worden aangesloten en is dus compatibel met alle soorten omvormers, wat gunstig is voor de terugverdientijd. Dit is ideaal aangezien 99% van de omvormers geen DC-uitgang heeft voor batterijaansluiting.

Voor iedereen die comfortabel is om in en aan de meterkast en 230V te werken is de installatie van Sessy goed te doen. Als dat niet het geval is, is het beter om een installateur Sessy te laten installeren.

Temperatuur heeft invloed op de capaciteit en levensduur van de batterij. Bij vorst zal de batterij zichzelf uitschakelen. Een Sessy voelt zich dus niet lekker in een koude en natte omgeving. Ook maakt de Sessy geluid met ventilatoren die de Sessy koel houden. Dit geluid kan overlast veroorzaken als de Sessy in de buurt van een leefomgeving wordt geïnstalleerd.

De beste plek voor een thuisbatterij is beschut droog en vorstvrij. Als je een omvormer hebt voor de zonnepanelen kan de Sessy het beste in de buurt van de omvormer worden geplaatst, omdat daar de benodigde aansluiting naar de meterkast al aanwezig is.

De Sessy thuis accu is 44 x 50 x 20cm groot. Om de Sessy heen is nog wat ruimte nodig hem goed te kunnen aansluiten. Sessy huisbatterij moet ook in een geventileerde ruimte staan om zijn warmte kwijt te kunnen.

Ja. Heb je nog geen slimme meter, dan sluit je de Sessy aan met CT klemmen. Let op, voor de dynamische modus heb je wél een slimme meter nodig. Met een oude elektriciteitsmeter kun je alleen 'nul op de meter' draaien.

Sessy kan niet buiten geïnstalleerd worden. Vochtvorming en condens kunnen de batterij voor zonnepanelen beschadigen.

De handleidingen zijn beschikbaar op www.sessy.nl/handleidingen. Er zijn ook installatie en configuratie video's.

We houden niet van nare verrassingen, jij vast ook niet. Als we niet expliciet hebben gemeld dat er nog kosten bij komen, dan komen die ook niet.

Nee, we voorzien geen onderhoud voor Sessy.

Liever zien we Sessy aan de muur hangen. Maar op de grond kan ook. Hiervoor is een variant van de behuizing beschikbaar, voor de bezorging sturen wij een vragenlijst waarin wij u vragen welke variant benodigd is. Wel moet de Sessy nog aan de muur vastgemaakt worden om omvallen te voorkomen.

Als de Sessy door onze installateurs of partners wordt geïnstalleerd, dan zijn ze tussen de 2 en 3 uur bezig om een werkende Sessy achter te laten als deze tussen op een bestaande groep kan worden aangesloten.

Sessy heeft best een gewicht (rond de 40kg), dus een stevige muur of houten plaat is wel nodig.

Bestel nu