8 min leestijd
Terug

Dit is Sessy: het eerlijke verhaal van onze Nederlandse thuisbatterij

Samen met onze klanten bijdragen aan een schonere wereld, door een toegankelijke, slimme en veilige thuisbatterij te bieden. Dat is waar Sessy voor staat. Met de voortdurende energietransitie als een gegeven, moedigen wij huishoudens aan om zelf een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van hun energieverbruik. Je wilt de wereld straks met een goed gevoel achter je kunnen laten, toch?

  • Kies voor het isoleren van je woning
  • Laat zonnepanelen op het dak leggen
  • Probeer de opgewekte groene stroom direct te verbruiken: waar je de wasmachine voorheen ’s nachts inschakelde om te profiteren van een lager energietarief, doe je dit voortaan overdag. 

Energie die je niet direct verbruikt, bewaar je op de Nederlandse thuisbatterij van Sessy. Een slim en onafhankelijk apparaat dat tegen een eerlijke prijs wordt aangeboden. Een van onze doelen is het blijven bieden van toegankelijke oplossingen voor een verdere verduurzaming van woningen. Wij zien het als onze missie om iets goeds te doen voor Nederland, voor onze kinderen en kleinkinderen. 

Gedreven nerds die thuisbatterijen laten zweten 

Sessy, gestart door Roeland en Twan, werkt sinds 2016 aan de productie van haar thuisbatterijen. Twee gedreven nerds met een enorme drive om thuisbatterijen te laten zweten, of naar eigen zeggen, te martelen. Beginnend vanuit een compact tuinhuis en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig fabrikant van kwaliteitsproducten. Geen gevaarlijke lithium-ion batterijen, maar duurzame en brandveilige lithium-ijzerfosfaat thuisaccu’s met een modern batterij managementsysteem (BMS). 

Dit systeem houdt de celspanningen, de interne temperatuur van het apparaat en verschillende andere factoren nauwlettend in de gaten. Op het moment dat deze factoren bepaalde grenswaarden overschrijden, wordt de thuisbatterij automatisch uitgeschakeld of neemt het BMS andere corrigerende maatregelen. Waar de energietransitie een gegeven is, is de huidige invulling van het BMS dat allerminst. Onze specialisten blijven het systeem voortdurend ontwikkelen, om de batterij zo een nog grotere impact te kunnen laten maken op de verduurzaming van huizen. 

Thuisbatterij een element van een bredere verduurzaming 

De drive om bij te dragen aan de energietransitie is groot binnen ons bedrijf. Waarom zou je als huishouden een uitgebreid PV-systeem laten installeren, om in de nacht alsnog grijze stroom van het net te verbruiken voor je elektrische apparaten? Dat kan slimmer, zo vonden Roeland en Twan! Ook zij merkten dat ze ondanks een groot aantal zonnepanelen nog steeds onnodig veel grijze stroom afnamen van het net. 

Een van de opties: apparaten, zeker de grootverbruikers als een vaatwasser en wasmachine, voornamelijk overdag gebruiken. Zo wordt er maar weinig stroom teruggeleverd aan het net. Het betekent een gedragsverandering, daar we van nature gewend zijn om deze apparaten ’s nachts aan het werk te zetten. 

Hiermee is onze bijdrage aan de energietransitie nog verre van optimaal. Denk aan de elektrische warmtepomp die steeds meer huishoudens aanschaffen. Het apparaat helpt de woning zeker op koude herfst- en winterdagen ’s nachts warm te houden. Door zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij, kan een overschot aan opgewekte groene stroom ’s nachts verbruikt worden door de warmtepomp. Op deze manier neemt de afhankelijkheid van het stroomnet af, terwijl je bijdrage aan de energietransitie groeit. 

Onafhankelijk Nederlands product zonder dure abonnementen 

De thuisbatterij van Sessy is een écht Nederlands product, inclusief bijpassende slimme software voor de aansturing ervan. Waar verschillende andere producenten hun thuisaccu met een duur abonnement combineren voor het gebruik van de software, doet Sessy dat heel bewust niet. 

Naast het abonnement dat we weglaten, leveren we de thuisbatterij zonder losse omvormer. Het maakt dat het systeem snel te installeren is; binnen een paar uur hangt deze aan de muur. Zo stellen we jouw huishouden in staat om al op korte termijn een actieve bijdrage te leveren aan de energietransitie. 

Je bepaalt zelf welke capaciteit je aan laat sluiten. Het systeem van Sessy kent een modulaire opbouw. Dit betekent dat je het systeem op een later moment uit zou kunnen breiden met een tweede en bijvoorbeeld derde batterij. Let wel, bij een dergelijke aanpassing kan een wijziging van de meterkast (van een 1-fase aansluiting naar een 3-fasen aansluiting) noodzakelijk zijn. 

Leuk dat andere fabrikanten een thuisbatterij aanbieden met een capaciteit van 25 of 50 kWh, maar voor jou als particuliere consument biedt het weinig meerwaarde ten opzichte van de kleinere modellen. Kijk de cijfers maar eens na : de meeste huishoudens kiezen bewust voor de thuisaccu’s van 0 tot 20 kWh.

Garantie op het product van Sessy 

Hoewel we trots zijn op dat wat we als team produceren, kunnen ook de thuisbatterijen van Sessy defect raken. Om te voorkomen dat je deze al snel moet vervangen, bieden we je een aantal garanties. Zo geven we standaard 5 jaar garantie op de werking van de thuisaccu. Daarnaast profiteer je van 10 jaar of 6.000 cycles op het batterijpakket van het systeem. Een kapotte omvormer is vaak los door ons te vervangen. 

Voor een vakkundige installatie van de Sessy thuisbatterij hebben we een breed netwerk van erkende installateurs opgezet. Dit netwerk biedt je een landelijke dekking, zodat je altijd een installateur in de buurt hebt. Zij zorgen overigens niet alleen voor de installatie, maar kunnen je bijvoorbeeld ook persoonlijk advies geven over de meest geschikte locatie voor de thuisbatterij. Het is onverstandig om een thuisbatterij zelf aan te sluiten. 

Thuisbatterij combineren met een dynamisch energiecontract 

Zoals eerder genoemd wordt, voorzien we de Sessy thuisbatterij van op maat ontwikkelde slimme software. Deze software maakt het onder meer mogelijk om de thuisaccu te combineren met een dynamisch energiecontract. Een dynamisch energiecontract wordt door steeds meer energieleveranciers in Nederland aangeboden. Voordeel ervan is dat de prijs van een kWh stroom per uur verandert. Men bepaalt het tarief op basis van de handelsprijzen op de spotmarkt, waar stroom voor de volgende dag verhandeld wordt. Levert het PV-systeem op het dak van je woning onvoldoende stroom op? In dat geval kun je de thuisbatterij overdag opladen op de momenten dat de stroomprijs laag is. 

Dit levert een financieel voordeel op, wanneer je deze goedkoop ingekochte stroom later op de dag bij een hoger tarief verbruikt. Het is mogelijk om de goedkope stroom terug te leveren bij hoge pieken in de stroomprijs. Er zijn meer redenen om de thuisaccu op deze manier in te zetten. 

Denk ook aan het feit dat het bijdraagt aan het tegengaan van netcongestie. Op de momenten dat de stroomprijs laag is, ligt het aanbod aan (groene) stroom hoog. Netbeheerders hebben er baat bij dat er op zo’n moment meer stroom verbruikt wordt om een file op het stroomnet (met een duur woord netcongestie genoemd) te voorkomen.

Geld verdienen aan een thuisbatterij biedt geen garanties

De mogelijkheid om geld te verdienen aan het handelen in stroom biedt, ondanks de (loze) kreten van verschillende andere partijen, geen enkele garantie als het gaat om de terugverdientijd van een thuisbatterij. Bij de handel in stroom ben je als consument afhankelijk van een groot aantal factoren. Denk aan het overheidsbeleid dat snel kan veranderen, zoals we eerder zagen rond de salderingsregeling, en bijvoorbeeld de wisselende energieprijzen. De prijs van een kWh aan stroom wordt bepaald op basis van tal van factoren, zoals de productiekosten, kosten voor het netwerkbeheer, de belastingen op energie, enzovoorts. Het is onmogelijk om de ontwikkeling daarvan te voorspellen op een langere termijn. 

Geen verrassingen, een transparante manier van werken 

We zouden je aan kunnen raden om tenminste drie of vier van onze modules aan te schaffen. Dat doen we niet, we willen jouw gezin een effectieve bijdrage laten leveren aan de energietransitie. Bij een capaciteit van meer dan 20 à 25 kWh is dat vaak niet het geval. Ondanks het gegeven dat we een commercieel bedrijf zijn, zien we het als ons voornaamste doel om bij te dragen aan een duurzame, groenere wereld die we met trots achter kunnen laten. Niet voor niets leveren we onze software gratis, zonder duur abonnement bij de thuisbatterij. De software draagt bij aan een optimale, effectieve werking van het systeem. Of wat te denken van de bewuste keuze voor de productie van de thuisbatterij in Nederland? Geen schadelijke import vanuit bijvoorbeeld China; een eerlijk product van eigen bodem. 

Op onze website vind je veel informatie over de werking van de Sessy thuisbatterij. Kijk ook eens naar de specificaties van onze modules, zoals de technologie die gebruikt wordt om diepontladen te voorkomen. Of surf eens naar de informatie over de benodigde omgeving voor een optimale werking, de wijze waarop de batterij geïnstalleerd wordt en de impact die de omgevingstemperatuur heeft op de werking ervan. Geen verrassingen, maar transparantie! 

Benieuwd wat onze specialisten je nog meer kunnen vertellen over de thuisbatterij? We staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je snel verder kunnen helpen. 

📞 085 0608499
📩 info@sessy.nl

Gerelateerde berichten

NOS journaal
Sessy logo

Subsidie voor je thuisbatterij: Sessy gespot in het NOS-journaal!

01 februari 2023

Er is veel discussie gaande over de aflopende salderingsregeling van de overheid, waarbij zonnepaneelhouders nu nog geld krijgen voor hun opgewekte zonnestroom. Het alternatief? Subsidie voor een thuisbatterij, waarin je je eigen opgewekte energie opslaat voor later gebruik.

Nieuws
Bekijk bericht
Foto zonnepanelen
Sessy logo

Haal nog meer voordeel uit je zonnepanelen met een thuisbatterij!

05 augustus 2022

Ben jij in het bezit van zonnepanelen en wil je daar nog meer voordeel uithalen? Met de stijgende energieprijzen en een elektriciteitsnet dat op knappen staat, loont het enorm om je eigen stroom op te […]

Sessy
Bekijk bericht
Visual Sessy installatie
Sessy logo

Onze reactie op milieu centraal

09 december 2022

Wij vinden de claims die Milieu Centraal maakt over het inzetten van een thuisbatterij niet op alle punten juist en niet goed onderbouwd. Hieronder willen we het geschetste beeld nuanceren. Milieu Centraal: “… de aanschafkosten […]

Sessy
Bekijk bericht