Terug

Kosten en opbrengsten

We willen graag dat je Sessy lang meegaat en veel kosten voor je bespaart, maar alles kan kapot ook een Sessy. Om je voldoende zekerheid te geven dat je uiteindelijk meer voordeel dan kosten hebt van een Sessy, geven we een garantie van 5 jaar op de werking van de Sessy en zelfs 10 jaar op de capaciteit van het batterijpakket uit de Sessy. Na 10 jaar (of 6.000 cycles als dit punt eerder bereikt wordt) zit er nog minimaal 80% restcapaciteit in de Sessy. Zo niet, dan vervangen we de Sessy die dat wel doet. Mocht de omvormer kapot gaan, dan is deze door ons te vervangen. Mocht u een storing hebben, of garantie willen claimen, dan kan dat via mail (info@sessy.nl) en telefooon (085 0608499).

We houden niet van nare verrassingen, jij vast ook niet. Als we niet expliciet hebben gemeld dat er nog kosten bij komen, dan komen die ook niet.

Ja. De Sessy kan gebruikt worden in combinatie met een dynamisch energiecontract van elke aanbieder. De slimme regeling van Sessy kan op basis van de uurprijzen een berekening maken wanneer het beste moment is om de batterij te laden en ontladen. Zo bespaart Sessy het meeste geld bij jouw thuis.

Er is in Nederland geen landelijke subsidie op thuisbatterijen. Je kunt wel gebruik maken van een lening via het Nationaal Warmtefonds om een Sessy te financieren. Ook zijn er enkele gemeentes met subsidies. Kijk hiervoor op de website van je gemeente.  

Dynamische energiecontracten heten ook uurprijscontracten. Het dynamische tarief wordt bepaald op de 'spotmarkt', de prijzen veranderen elk uur. Je betaalt bij energieleveranciers van dynamische energietarieven de prijs die zij zelf ook betalen + een heel kleine toeslag. Deze contracten zijn in opmars in Nederland, omdat je zo beloont wordt om op goedkope momenten af te nemen. Zo kan je gemiddeld al besparen op je energierekening. In combinatie met een Sessy i dit type contract helemaal interessant, omdat je altijd tegen het goedkoopste tarief kan laden en je op de dure pieken kan gaan leveren.

Een Sessy levert besparingen of inkomen op als je goedkoop stroom kan laden en inkoop van dure energie kan voorkomen. Sessy levert het meeste op als dit inkopen en verkopen dagelijks plaatsvind. Dat kan nu al met een dynamisch energiecontract en bij het afbouwen van de salderingsregeling op elk type contract. Wat een Sessy oplevert hangt af van de marktomstandigheden.

Lees meer in dit achtergrond stuk over het terugverdienen van een Sessy.

Een klein rekenvoorbeeld: Dynamische energieprijzen zijn rond 20.00 vaak €0,50 of hoger. Als je met je zonnepanelen de batterij 'gratis' vol kan laden en deze energie om 20.00uur verkoopt voor €0,50 dan verdient een Sessy 5kWh voor €0,50 per kWh = € 2,50 op een dag. Zou dit dagelijks lukken, dan heb je een Sessy in minder dan 4 jaar terugverdiend.

Een Sessy kost €3.350,- inclusief BTW. De basis-installatie van de Sessy kunnen we verzorgen voor €225,- Daarmee is Sessy de voordeligste slimme thuisbatterij in Nederland. Een basisinstallatie is een installatie waarin we de Sessy kunnen aansluiten op de kabel van een bestaande omvormer.

Uit onze berekeningen komt dat 1 Sessy het beste tot zijn recht komt in huishoudens die tussen de 6 en 10 zonnepanelen hebben. Voor huishoudens die meer verbruiken kunnen meerdere Sessy’s worden ingezet. Voor 12 tot 20 zonnepanelen 2 Sessy's, voor 18 tot 30 panelen 3 Sessy's, etc.

Overtuigd van Sessy?

Schrijf je dan nu in voor batch 4! Levertijd in Q1 2024.

Reserveer nu
Sessy