Terug

Werking van de Sessy

Het laden van een Sessy thuis accu's duurt bij vol vermogen 2.5u. Het laadt vermogen van Sessy thuisbatterij is 2,2 kW.

Sessy heeft een voorziening om aan de 48V-poort een off-grid omvormer te koppelen. Deze functie wordt nog niet standaard ondersteund.

Sessy kan in de nul op de meter modus op je lokale netwerk draaien en heeft geen actief internet nodig. Voor de dynamische modus heeft Sessy thuisbatterij een actieve internetverbinding nodig om de actuele energieprijzen op de halen.

Sessy thuis batterij is uitgerust met een intern veiligheidsmechanisme om diepontladen van de batterij te voorkomen. Wanneer het batterijniveau te laag wordt, activeert Sessy automatisch zijn oplaadproces. Dit zorgt ervoor dat de batterij niet kan diepontladen en het batterij niveau op een veilig niveau blijft. Dit proces waarborgt de veiligheid en zorgt dat je je zonne energie kan blijven opslaan.

Ja, het verbruik van elk elektrisch apparaat (tot 1700 W per Sessy) kan gecompenseerd worden door een Sessy thuisbatterij.

De hoeveelheid tijd dat de stroom in de accu behouden blijft, hangt af van je energieverbruik en de grootte van de thuisbatterij. Eigenlijk moet je deze vraag anders stellen. Stel, je doet niets met je thuisbatterij dan ontlaad die 1% per maand. Dit verlies is minimaal. Wat je wil, is dat de huisbatterij elke dag oplaadt en stroom levert zodat je optimaal gebruik kan maken van óf je eigen groene stroom óf van de dynamische energie prijzen. Hiermee haal je het meeste rendement uit je slimme thuis accu.

De Sessy Slimme Thuisbatterij is gecertificeerd op basis van onderstaande normen. Omdat de Sessy niet binnen de scope van één specifieke norm valt worden uit de onderstaande normen onderdelen gebruikt om tot een veilig product te komen.

2014/53/EU Radio apparatuur richtlijn (RED)
2011/65/EU Beperking gebruik gevaarlijke stoffen in elektr(on)ische apparatuur
NEN-EN-IEC 62368-1:2020 Audio/video, informatietechnologie- en communicatietechnologie-apparatuur
ETSI-EN 300 328 V2.2.2 Wideband transmission systems
ETSI-EN 301 489-1 V2.2.1 Electromagnetic Compatibility (EMC)
NEN-EN-IEC 62311:2008 Assessment of electronic and electrical equipment
NEN-EN-IEC 61000-6-1:2007 Electromagnetic compatibility (EMC)
NEN-EN-IEC 61000-6-3:2007/A1:2011 Electromagnetic Compatibility (EMC)
NEN 60335-1 Huishoudelijke en soortgelijke elektrische toestellen - Veiligheid - Deel 1: Algemene eisen
EN 50549-1 Requirements for generators
Sessy heeft een dc-lekstroom heeft die kleiner is dan 1,5 mA. Dit ligt ruim binnen de veiligheidsnormen. Hiermee voldoet Sessy aan de uitzondering om een Type B aardlekschakelaar toe te passen zoals bepaald in de NEN 1010:2020, 712.530.3.4

Voor de Sessy thuisaccu wordt één cyclus gedefinieerd als één volledige laad-/ontlaadactie, meestal berekend vanaf 75% capaciteit. Met een dynamisch contract kunt je waarschijnlijk tot 2 cycli per dag verwachten. Kleine hoeveelheden energie die af en toe worden geladen of ontladen, worden niet onmiddellijk als een cyclus geteld.

Wij hebben hier met Sessy natuurlijk rekening mee gehouden. Door een andere veiligere chemie toe te passen dan in elektrische auto’s, telefoons of hoverboard is de batterij van zichzelf een stuk veiliger. Dit is mogelijk omdat de batterij het in een huishouden veel minder zwaar heeft, elektrische auto’s kunnen wel 200 kW aan vermogen vragen, Sessy thuis accu levert maximaal 1/100 hiervan, dit is goed voor de veiligheid en levensduur. · We gebruiken een veilige batterij chemie: de LFP, ook wel Li-IJzer fosfaat. Deze chemie is een stuk veiliger van de li-ion batterijen in bijvoorbeeld fietsen · Er zitten hardware beveiligingen op de pack, zoals zekeringen en schakelaars, die bij calamiteiten zorgen dat de batterij afschakelt · Er zijn softwarematige beveiligingen die monitoren wat de status van de Sessy is en ingrijpen bij onvoorziene omstandigheden · Er zit een kleine automatische batterijen brandblusser in voor noodnoodnood gevallen Benieuwd naar onze thuisbatterij certificaten? Kijk dan hier.

Ja, de Sessy thuisbatterij werkt zowel 1-fase als 3-fase omvormers van elk merk.

Bij een stroomuitval hebben veel apparaten, waaronder zonnepanelen, een ingebouwde veiligheidsfunctie die ze automatisch uitschakelt. Sessy is hierop geen uitzondering.

De Sessy thuisaccu slaat overtollige energie op die overdag door jouw zonnepanelen wordt geproduceerd. Deze energie kan worden gebruikt wanneer de zon niet schijnt, waardoor de afhankelijkheid van het net wordt verminderd en de efficiëntie van jouw zonnepanelen wordt verhoogd. Je gebruikt dus veel meer van je eigen opgewekte energie.

Nee. Een noodstroomvoorziening is in 99,9% van de gevallen niet nodig omdat het net vrijwel altijd functioneert. Een thuisbatterij gebruiken als noodstroomvoorziening leidt tot ongunstige inzet en daarmee onnodig lange terugverdien tijd. Daarom is het voor Sessy een bewuste keuze geweest om Sessy niet als noodstroomvoorziening in te zetten.

We willen graag dat je Sessy lang meegaat en veel kosten voor je bespaart, maar alles kan kapot ook een Sessy. Om je voldoende zekerheid te geven dat je uiteindelijk meer voordeel dan kosten hebt van een Sessy, geven we een garantie van 5 jaar op de werking van de Sessy en zelfs 10 jaar op de capaciteit van het batterijpakket uit de Sessy. Na 10 jaar (of 6.000 cycles als dit punt eerder bereikt wordt) zit er nog minimaal 80% restcapaciteit in de Sessy. Zo niet, dan vervangen we de Sessy die dat wel doet. Mocht de omvormer kapot gaan, dan is deze door ons te vervangen. Mocht u een storing hebben, of garantie willen claimen, dan kan dat via mail (info@sessy.nl) en telefooon (085 0608499).

De term 'Eigenverbruik' slaat op energie die je zelf opwekt en zelf inzet, zonder dat eerst naar het elektriciteitsnet te sturen. Sessy kan dat eigenverbruik verhogen door teveel geproduceerde energie (energie die je zonnepanelen opwekken, maar die je niet direct zelf kan verbruiken) op te slaan. Op het moment dat de zonnepanelen niet genoeg meer produceren om het verbruik in huis te dekken, gaat Sessy de opgeslagen energie inzetten. Zo voorkom je dat er energie uit het net nodig is en verhoog je dus je 'eigenverberuik'.

Nee, we voorzien geen onderhoud voor Sessy.

5kWh is een prima capaciteit voor een gemiddeld huishouden om avond- en nachtverbruik te compenseren. Kom je er niet uit? Bel of mail ons, dan bekijken we jouw situatie. Voor grotere huishoudens en meer verbruikers is Sessy prima uit te breiden met meer Sessy's. Op een 'standaard' aansluiting van 3x25A zijn tot 6 Sessy's te plaatsen met een totale capaciteit van 30 kWh.

Ja. Met meerdere (1 of 3) fase omvormers kan het handig zijn om ook meer Sessy's in te zetten, maar in principe geldt: elk aantal Sessy's kan worden aangesloten op elk aantal omvormers. Als u meer dan 6 Sessy's denkt nodig te hebben, kunt u het best even contact opnemen met ons.

Sessy wordt geleverd met een slimme meter lezer (P1-poort lezer). Door met deze P1-lezer bij de hoofdaansluiting de energie van alle fasen te meten kan de Sessy bepalen hoeveel er geladen of ontladen moet worden voor de hoogste besparing.

De meeste huishoudens hebben een vast/flexibel contract met hun energieleverancier. In dit soort contract staat het tarief voor elektriciteit een bepaalde tijd vast. In een dynamisch contract heeft de elektriciteitsprijs elk uur een andere prijs. Als u een dynamisch (uurprijzen) contract heeft, kan een Sessy stroom goedkoop laden en deze energie tijdens dure pieken inzetten.

Overtuigd van Sessy?

Bestel nu
Sessy