Terug

Werking van de Sessy

We willen graag dat je Sessy lang meegaat en veel kosten voor je bespaart, maar alles kan kapot ook een Sessy. Om je voldoende zekerheid te geven dat je uiteindelijk meer voordeel dan kosten hebt van een Sessy, geven we een garantie van 5 jaar op de werking van de Sessy en zelfs 10 jaar op de capaciteit van het batterijpakket uit de Sessy. Na 10 jaar (of 6.000 cycles als dit punt eerder bereikt wordt) zit er nog minimaal 80% restcapaciteit in de Sessy. Zo niet, dan vervangen we de Sessy die dat wel doet. Mocht de omvormer kapot gaan, dan is deze door ons te vervangen. Mocht u een storing hebben, of garantie willen claimen, dan kan dat via mail (info@sessy.nl) en telefooon (085 0608499).

De term 'Eigenverbruik' slaat op energie die je zelf opwekt en zelf inzet, zonder dat eerst naar het elektriciteitsnet te sturen. Sessy kan dat eigenverbruik verhogen door teveel geproduceerde energie (energie die je zonnepanelen opwekken, maar die je niet direct zelf kan verbruiken) op te slaan. Op het moment dat de zonnepanelen niet genoeg meer produceren om het verbruik in huis te dekken, gaat Sessy de opgeslagen energie inzetten. Zo voorkom je dat er energie uit het net nodig is en verhoog je dus je 'eigenverberuik'.

Nee, we voorzien geen onderhoud voor Sessy.

5kWh is een prima capaciteit voor een gemiddeld huishouden om avond- en nachtverbruik te compenseren. De terugverdientijd neemt af op het moment dat je te veel opslag hebt, kom je er niet uit? Bel of mail ons, dan bekijken we jouw situatie. Voor grotere huishoudens en meer verbruikers is Sessy prima uit te breiden met meer Sessy's. Op een 'standaard' aansluiting van 3x25A zijn tot 6 Sessy's te plaatsen met een totale capaciteit van 30 kWh.

Ja. Met meerdere (1 of 3) fase omvormers kan het handig zijn om ook meer Sessy's in te zetten, maar in principe geldt: elk aantal Sessy's kan worden aangesloten op elk aantal omvormers. Als u meer dan 6 Sessy's denkt nodig te hebben, kunt u het best even contact opnemen met ons.

Sessy wordt geleverd met een slimme meter lezer (P1-poort lezer). Door met deze P1-lezer bij de hoofdaansluiting de energie van alle fasen te meten kan de Sessy bepalen hoeveel er geladen of ontladen moet worden voor de hoogste besparing.

De meeste huishoudens hebben een vast/flexibel contract met hun energieleverancier. In dit soort contract staat het tarief voor elektriciteit een bepaalde tijd vast. In een dynamisch contract heeft de elektriciteitsprijs elk uur een andere prijs. Als u een dynamisch (uurprijzen) contract heeft, kan een Sessy stroom goedkoop laden en deze energie tijdens dure pieken inzetten.

Ja. De Sessy slaat overdag de overtollige opgewekte energie op (totdat de batterij vol zit). Wanneer uw zonnepanelen te weinig of geen energie meer leveren om uw verbruik te compenseren zal de Sessy energie leveren aan uw verbruikers in huis. Hiermee gebruikt u ook ’s avonds en in de nacht groene energie die u overdag heeft opgewekt.

Ja. Natuurlijk kan je via de interface van de Sessy portal instellingen veranderen. Voor de enthousiast die kan programmeren is er meer mogelijk. De Sessy kan in de 'open modus' aangestuurd worden via een eigen regeling. Sessy heeft een API of kan via MQTT worden uitgelezen en aangestuurd. Zo kan je Sessy koppelen aan je Home Assistant of andere Software en hardware.

Ja. De Sessy kan gebruikt worden in combinatie met een dynamisch energiecontract van elke aanbieder. De slimme regeling van Sessy kan op basis van de uurprijzen een berekening maken wanneer het beste moment is om de batterij te laden en ontladen. Zo bespaart Sessy het meeste geld bij jouw thuis.

In de Sessy zit een cellenpakket (batterij) die de elektrische energie omzet in chemische energie. Eigenlijk net als elke batterij van een kleine AA batterij, tot een groot accupakket uit een elektrische auto. Onze cellen zijn van het type LFP, ook wel LiFePO4, of IJzerfosfaat cellen genoemd.

We hebben de Sessy zo ontworpen dat deze ook gekoppeld kan worden aan bestaande installaties. Of je nu een string-omvormer, optimizers van SolarEdge, micro-omvormers van Enphase of een andere partij hebt, dat maakt niet uit. Sessy ondersteunt 1-fase en 3-fase omvormers. Wij geloven in een open ecosysteem waarbij u de Sessy kunt combineren met apparatuur van andere fabrikanten.

Dynamische energiecontracten heten ook uurprijscontracten. Het dynamische tarief wordt bepaald op de 'spotmarkt', de prijzen veranderen elk uur. Je betaalt bij energieleveranciers van dynamische energietarieven de prijs die zij zelf ook betalen + een heel kleine toeslag. Deze contracten zijn in opmars in Nederland, omdat je zo beloont wordt om op goedkope momenten af te nemen. Zo kan je gemiddeld al besparen op je energierekening. In combinatie met een Sessy i dit type contract helemaal interessant, omdat je altijd tegen het goedkoopste tarief kan laden en je op de dure pieken kan gaan leveren.

Het verbruik van elektriciteit zal toenemen met een warmtepomp, ook op de momenten dat de zon niet schijnt. Dan helpt Sessy om de pieken in verbruik af te vlakken en ook in de avond gebruik te kunnen maken van de overdag opgewekte zonne-energie. Weet wel dat in de winter, wanneer de warmtepomp het hardst moet werken, de zonnepanelen wellicht niet genoeg energie opleveren om de batterij te kunnen vullen.

Sessy is onafhankelijk van uw energieleverancier en werkt met elk abonnement (vast/flexibel/dynamisch) van elke leverancier.

Net als zonnepanelen afschakelen uit veiligheid bij uitval van het net, zal ook de Sessy uitschakelen bij stroomuitval. Sessy is geen noodstroomvoorziening.

Er zitten ventilatoren in de omvormer van de Sessy, die maken een zoemend geluid. Deze ventilatoren zorgen voor de koeling van de elektronica en verlengen levensduur van de Sessy.

Overtuigd van Sessy?

Schrijf je dan nu in voor batch 4! Levertijd in Q1 2024.

Reserveer nu
Sessy