Terug

Voordelen

De salderingsregeling voor zonnepanelen vervalt definitief op 1 januari 2027. Dit is opgenomen in het coalitieakkoord dat recent onthuld is. Als deze wijziging wordt doorgevoerd, heeft dit belangrijke consequenties voor huishoudens die zonnepanelen gebruiken en is een thuisaccu een goede oplossing om meer eigen stroom te gebruiken.

Ja, Sessy huisbatterij biedt gebruikers de mogelijkheid om hun gegevens zelf te exporteren via een API. Dit betekent dat je directe toegang hebt tot je energiegebruiksgegevens en systeeminformatie, die je op elk gewenst moment kunt ophalen en analyseren. Deze functie is ontworpen met het oog op transparantie en gebruiksgemak, waardoor je volledige controle hebt over je eigen gegevens en hoe je deze wilt gebruiken of bekijken.

Sessy onderscheidt zich door zijn slimme energiebeheer, gebruiksvriendelijke interface, en de mogelijkheid om energieproductie te monitoren, waardoor gebruikers hun zonne-energiesystemen efficiënter kunnen beheren. Wat Sessy uniek maakt is de positieve businesscase, de veiligheid, de slimme software zonder abonnementskosten en de aanstuurbaarheid met een open standaard. Verder is Sessy makkelijk te installeren en direct bij de Nederlandse ontwikkelpartij te koop waardoor de kosten laag zijn.

 

Op lange termijn biedt een Sessy accu verhoogd eigenverbruik, lagere elektriciteitsrekeningen, minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, en een duurzamere levensstijl door het maximaliseren van het gebruik van groene energie.

Door slim de geïntegreerde omvormer aan te sturen is het op een ‘standaard’ 3x25A hoofdaansluiting mogelijk om het systeem tot 6 Sessy’s uit te breiden. 2 op elke fase. In tegenstelling tot andere systemen is Sessy op elk moment uit te breiden, om zo mee te groeien met jouw energiebehoefte.

Wij geloven in een huishouden waar energie opwek- & opslagsystemen samenwerken met diverse apparatuur. Sessy maakt het mogelijk om aangestuurd te worden. Zo is het mogelijk om rekening te houden met de slimme laadpaal, warmtepomp en overige. Momenteel integreert Sessy met Homey, Home Assistant en Domoticz.

De salderingsregeling, die je verbruik en opwek tegen elkaar laat wegstrepen, wordt op 1 janauri 2027 in één keer afsgeschaft. Zo ontstaat een groot verschil tussen de lage opbrengsten van een geleverde kWh en hoge kosten van een afgenomen kWh. Het wordt dus al snel interessant om je eigen energie op te slaan om deze zelf later te kunnen gebruiken. Dat is nou precies wat een Sessy voor je kan doen. Automatisch!

Energie die je met je zonnepanelen opwekt, wordt zo veel mogelijk direct in huis aan het werk gezet. Alles wat dan nog overblijft kan je opslaan in Sessy (zolang er capaciteit is). Wanneer de zonnecellen niet genoeg meer produceren, gebruik je energie uit Sessy. Zo optimaliseer je je ‘eigenverbruik’.

Je Sessy thuisbatterij gaat makkelijk 10, misschien wel 15 jaar mee. Al die tijd kan Sessy zorgen voor besparingen in je energiekosten, door slim te laden en dure pieken te voorkomen. Lees hier ons uitgebreide artikel over de levensduur van de Sessy thuis accu.

Sessy thuisbatterij is snel geïnstalleerd, is onderhoudsvrij en werkt automatisch. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven welk type energiecontract je hebt en Sessy doet de rest, dag en nacht, jaar in jaar uit.

Minimaliseer je afhankelijkheid van je energieleverancier met Sessy! Zeker in de zomermaanden hoef je al snel niets meer af te nemen (mits je voldoende Sessy’s hebt).

Na het afbouwen van de salderingsregeling, of nu al met een dynamisch energiecontract verlaag je je energienota door goedkope energie uit het net of de zonne-energie via je Sessy in te zetten op dure piekmomenten. Met de huidige marktomstandigheden levert dat al snel Euro’s per dag op en verdien je een Sessy al snel binnen 5 jaar terug!

Nu de salderingregeling niet afgeschaft gaat worden. Zullen de grote energieleveranciers zoals Essent, Eneco, en Vattenfall overwegen om de kosten die gepaard gaan met de productie van zonne-energie door te berekenen aan hun klanten.

 

Overtuigd van Sessy?

Bestel nu
Sessy