Installatie

Het installeren van de Sessy is in veel gevallen zo gebeurd. Je kunt hem aansluiten op de bestaande zonne-omvormer of op een eigen groep.

Sessy werkt met een bijgeleverde energiemonitor die eenvoudig aan te sluiten is in de meterkast. Bij aanwezigheid van een slimme meter kan dit met een P1-poort lezer. Heb je nog geen slimme meter, dan sluit je de Sessy aan met CT klemmen.

Als je ontzorgd wil worden in de installatie van de Sessy is dat geen probleem. We komen graag langs om de installatie te verzorgen. Zo heb je er geen omkijken naar. Wil je de Sessy zelf installeren, dan kan dat ook als je bekend bent met de NEN1010 richtlijnen.

Sessy is aan te sluiten op ..

Een zonne-omvormer

Heb je een omvormer op zolder, in de schuur of micro-omvormers op het dak? Dan kan Sessy op deze aansluiting geplaatst worden. Dit is de aanbevolen installatie methode. Sessy meet zo ook direct de productie van uw panelen en kan deze data meenemen in de slimme regeling. Sessy - installatie op omvormer

Een eigen groep

Heb je geen plek bij de huidige zonne-omvormer, of heb je helemaal geen zonnepanelen? Dan is het uiteraard ook mogelijk om je SESSY thuisbatterij op een eigen groep te plaatsen. Houd er bij deze optie rekening mee dat onze installateurs Sessy aansluiten op een bestaande groep en niet zelf een aparte groep aanleggen. Mocht je Sessy op een nieuw aan te leggen aparte groep willen, neem dan contact met ons op. Sessy - installatie op eigen groep

Sessy is schaalbaar

Door slim de geïntegreerde omvormer aan te sturen is het op een 3 x 25A hoofdaansluiting mogelijk om het systeem tot 6 Sessy’s uit te breiden, 2 op elke fase. In tegenstelling tot andere systemen is de Sessy op elk moment uit te breiden, om mee te groeien met de energiebehoefte in de toekomst.

Sessy is schaalbaar

Vraag & antwoord

Er wordt nog gewerkt aan de installatie handleidingen maar de draft versies zijn beschikbaar op www.sessy.nl/handleidingen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan horen we dat graag!

We houden niet van nare verrassingen, jij vast ook niet. Als we niet expliciet hebben gemeld dat er nog kosten bij komen, dan komen die ook niet.

Nee, we voorzien geen onderhoud voor Sessy.

Liever zien we Sessy aan de muur hangen. Maar op de grond kan ook. Hiervoor is een variant van de behuizing beschikbaar, voor de bezorging sturen wij een vragenlijst waarin wij u vragen welke variant benodigd is. Wel moet de Sessy nog aan de muur vastgemaakt worden om omvallen te voorkomen.

Als de Sessy door onze installateurs of partners wordt geïnstalleerd, dan zijn ze tussen de 2 en 3 uur bezig om een werkende Sessy achter te laten als deze tussen op een bestaande groep kan worden aangesloten.

Sessy heeft best een gewicht (rond de 40kg), dus een stevige muur of houten plaat is wel nodig.

De Sessy zal in veel gevallen in de buurt van de al bestaande omvormer worden geplaatst door ophanging aan de muur. De huidige groep van de zonnepanelen-omvormer wordt gebruikt voor de verbinding aan het elektriciteitsnet.

Voor iedereen die comfortabel is om in en aan de meterkast en 230V te werken is de installatie van Sessy goed te doen. Als dat niet het geval is, is het beter om een installateur Sessy te laten installeren.

Temperatuur heeft invloed op de capaciteit en levensduur van de batterij. Bij vorst zal de batterij zichzelf uitschakelen. Een Sessy voelt zich dus niet lekker in een koude en natte omgeving. Ook maakt de Sessy geluid met ventilatoren die de Sessy koel houden. Dit geluid kan overlast veroorzaken als de Sessy in de buurt van een leefomgeving wordt geïnstalleerd.

De beste plek is beschut droog en vorstvrij. Als je een omvormer hebt voor de zonnepanelen kan de Sessy het beste in de buurt van de omvormer worden geplaatst, omdat daar de benodigde aansluiting naar de meterkast al aanwezig is.

Reserveer nu