Terug

Maakt de Sessy thuisbatterij geluid?

Er zitten ventilatoren in de omvormer van de Sessy, die maken een zoemend geluid. Deze ventilatoren zorgen voor de koeling van de elektronica en verlengen levensduur van de Sessy. Een Sessy zoemt nominaal en maakt ongeveer 30-40 dB geluid.

30dB wordt vaak vergeleken met het geluid van fluisteren op een afstand van ongeveer 1 meter of het geritsel van bladeren. Het is een vrij zacht geluidsniveau dat in een rustige, stille kamer kan worden waargenomen.

40dB is iets luider en kan vergeleken worden met het geluid van een rustige bibliotheek of zachte achtergrondmuziek. Het is nog steeds niet erg luid, maar wel duidelijker hoorbaar dan 30dB.

Beide geluidsniveaus worden beschouwd als relatief rustig en zijn meestal niet storend in een normale leefomgeving.

Als je Sessy langer op het maximale vermogen wilt gebruiken moet er harder gekoeld worden en ontstaat er dus meer geluid.

Om het voor jou comfortabel te houden is er een instelling waarmee het maximale geluidsniveau ingesteld kan worden. Deze instelling vind je rechts bovenaan in de portal bij jouw instellingen.

 

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Verandering in terugleverkosten bij energieleveranciers

Nu Vandebron heeft aangekondigd dat ze vaste maandelijkse terugleverkosten gaan berekenen aan klanten met zonnepanelen die stroom terugleveren aan het net. Volgens zoals verwacht volgen veel andere energieleveranciers op dit moment betaal je bij Greenchoice, […]

Sessy
Bekijk bericht
Dynamische modus
Sessy logo

Hoe werkt de Dynamische modus?

Eerder schreven we een artikel over hoe Sessy zich terug verdient. In dit artikel geven we je meer inzicht in hoe de dynamisch modus van Sessy werkt. Je zou denken, simpel, volle bak laden als […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Wat is het verschil tussen een 1-fase en 3-fase aansluiting?

In Nederland zijn zowel 1-fase als 3-fase elektrische aansluitingen gangbaar. Een 1-fase aansluiting heeft één voedingsdraad die van de hoofdkabel naar het gebouw loopt, terwijl een 3-fase aansluiting drie stroomdraden gebruikt. Hierdoor kan een 3-fase […]

Sessy
Bekijk bericht