Terug

Wat is het rendement van een Sessy thuisbatterij?

Waarschuwing!⚠️ Hier vind je niet een te mooi verhaal over hoe je slapend rijk kunt worden door een thuisbatterij aan te schaffen.

Elke uitspraak over de terugverdientijd is gebaseerd op aannames. Wij vertellen je daarom liever hoe het zit zodat je zelf met een glazen bol kunt beredeneren wat het rendement is.

  • Een thuisbatterij die handelt met de energieprijzen in combinatie met een dynamisch energiecontract verdient geld door goedkope energie in te kopen en duurdere energie te verkopen. Met een verschil van 20 cent kan een thuisbatterij van 5 kWh ongeveer 1 euro per dag verdienen.
  • Sommige thuisbatterijen kunnen ingezet worden op diverse energiemarkten. Op basis van 300.000 euro per MW kan een 2 kW thuisbatterij 600 euro per jaar verdienen.
  • Als salderen niet meer mogelijk is en de energieprijs 35 cent is en teruggleverde energie niets oplevert kan een thuisbatterij 1.75 euro verdienen voor elke dag dat deze volledig wordt benut.
  • Energiemaatschappijen rekenen steeds vaker terugleverkosten. Verminder je de teruglevering met een thuisbatterij zou dit 200 euro per jaar kunnen schelen.

 

Rekenen met deze getallen is mogelijk maar realiseer je het volgende:

  • In 2022 was het gemiddelde verschil op de spot-markt groter dan 20 cent en was er dus een groter financieel rendement te behalen, in 2023 was het verschil echter kleiner. Daalt het verschil? dan dalen daarmee ook de mogelijke inkomsten in combinatie met een dynamisch energiecontract.
  • Er worden steeds meer zonne-en windparken geplaatst, ook het aantal elektrische verbruikers blijft voorlopig toenemen, dit zorgt voor onbalans. Door slimmere sturing van opwekkers, verbruikers en batterijen kan het net beter in balans raken waardoor inkomsten van de diverse markten niet gegarandeerd een bepaald bedrag blijven.
  • De verdiensten zijn afhankelijk van het salderingspercentage, de terugleververgoeding en de energieprijs.
  • Energiemaatschappijen veranderen de spelregels continu, ook verschilt het per energieleverancier hoe de berekening wordt gedaan voor de terugleverkosten.

We weten dat de markt wijzigt, daarom is de Sessy thuisbatterij flexibel, met software updates brengen we nieuwe features uit zodat jij jouw investering zo snel mogelijk kunt terugverdienen.

Wil je een voorbeeld van het te behalen rendement op de onbalansmarkt zien? Kijk dan op de website van Frank Energie, daar staat een rekenvoorbeeld.

 

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Verdien geld aan een negatieve stroomprijs met de Sessy thuisbatterij

De energiemarkt verandert voortdurend en er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de prijzen van elektriciteit. Een interessant fenomeen dat steeds vaker voorkomt, is de negatieve stroomprijs. Dit betekent dat elektriciteit op […]

Sessy
Bekijk bericht
Foto gebruikersdag
Sessy logo

Sessy gebruikersdag – Vrijdag 9 juni

Wat een geweldige opkomst hadden we tijdens onze gebruikersdag op vrijdag 9 juni! We willen graag alle aanwezigen bedanken voor hun enthousiasme en betrokkenheid. Het was een inspirerende en informatieve dag, waarin we waardevolle kennis […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Elektrische auto en een thuisaccu

In een tijd waarin duurzaamheid en energieonafhankelijkheid steeds belangrijker worden, biedt het gebruik van een elektrische auto en de thuisbatterij een innovatieve oplossing. Deze technologie maakt het niet alleen mogelijk om zelf elektriciteit op te […]

Sessy
Bekijk bericht