Terug

Specificaties

De Sessy huisbatterij wordt in Andelst in elkaar gezet; ook de software wordt in Andelst geschreven. We halen onze producten zo veel mogelijk uit Nederland en Europa. Als het echt niet anders kan en de kwaliteit van verder weg écht beter is, dan halen we onze onderdelen uit andere delen van de wereld. Op deze manier zorgen we voor een zo Nederlands mogelijke thuisbatterij. Zo zorgen we dat de technische kennis in Nederland wordt opgebouwd en blijft.

 

Kilowatt (kW) meet het vermogen, oftewel de snelheid waarmee een thuisbatterij energie kan leveren of opnemen. Kilowattuur (kWh), daarentegen, is een maat voor de totale hoeveelheid energie die de batterij kan opslaan of heeft verbruikt. Dus, kW verwijst naar de snelheid van energieoverdracht, terwijl kWh gaat over de capaciteit of het daadwerkelijke energieverbruik. Het begrijpen van het verschil tussen kW (kilowatt) en kWh (kilowattuur) is cruciaal voor het efficiënt beheren van je thuisbatterij omdat het je inzicht geeft in zowel de capaciteit als de prestaties van de batterij.

Meer over Sessy weten? Bekijk onderstaande video:

De Sessy thuisbatterij kan met 2 kW per Sessy laden, wat betekent dat met 2 Sessy’s je tot 4 kW kunt bereiken. Dit komt overeen met een 2000 watt of 4000 watt PV-installatie, of ongeveer 10 zonnepanelen, afhankelijk van het vermogen van de panelen. Dit maakt de Sessy ideaal voor het opslaan van  zonne-energie thuis.

Sessy maakt gebruikt van ijzerfosfaat cellen. Dit type cel wordt ook wel LFP of LiFePO4 cellen genoemd. Hierdoor bevat de Sessy geen conflict mineralen als Cobalt en Mangaan. Sessy is daarmee ook veiliger dan apparaten waar li-ion in zit (zoals auto’s en elektrische fietsen).

 

Sessy weegt een kleine 40 kg. Daarmee kan Sessy op de grond geplaatst worden maar ook goed opgehangen worden via de meegeleverde muurbeugel.

De Sessy heeft ongeveer de dimensies van een bananendoos en is 40 cm breed x 50 cm hoog x 25 cm diep.

Het vermogen van de geïntegreerde bi-directionele omvormer is 2,2 kW tijdens het laden en 1,7 kW tijdens het leveren. Mocht een verbruiker in huis meer nodig hebben, dan wordt dat door het elektriciteitsnet opgevangen, dus je komt nooit tekort. Als je meerdere Sessy’s plaatst schaalt het vermogen mee.

Hoe lang duurt het om een Sessy thuisaccu op te laden?

1 Sessy heeft een bruikbare opslagcapaciteit van 5 kWh*. Het is mogelijk om meer Sessy’s te plaatsen voor een grotere opslagcapaciteit. Per Sessy krijg je 5 kWh extra capaciteit.

*De Sessy heeft technisch gezien meer capaciteit, echter wordt deze niet volledig beschikbaar gemaakt om veiligheid en levensduur te verhogen.

Ja, het is op een 3 x 25A hoofdaansluiting mogelijk om het systeem tot 6 Sessy’s uit te breiden, 2 op elke fase. Nog mooier: Als je in de loop van jaren meer capaciteit nodig hebt, omdat je huishouden en verbruikers veranderen, dan kan je op elk moment meer Sessy’s toevoegen.

We lanceren eerst een web-portal waar je kunt zien wat de status is van Sessy en welke impact op eigenverbruik Sessy heeft weten te realiseren. Dit portal zal bruikbaar zijn op computers en mobiele telefoon.

Overtuigd van Sessy?

Bestel nu
Sessy