Wat is een thuisbatterij?
Een thuisbatterij, ook bekend als een thuisaccu of batterij voor zonnepanelen, is een apparaat dat de energie opslaat die je zonnepanelen overdag genereren maar je niet zelf verbruikt. Energieleveranciers rekenen terugleveringskosten voor het invoeren van zonne-energie in het net, een thuisbatterij helpt je om dit bedrag te verlagen. Gemiddeld stuurt een huishouden 70% van de opgewekte energie terug naar het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij kun je dit verlagen naar 10-30%. Dit betekent dat je de opgewekte zonne-energie ook kunt gebruiken wanneer de zon niet schijnt, waardoor jij meer zelfvoorzienend wordt en je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Naast minder afhankelijkheid van het net, kan een slimme thuisbatterij ervoor zorgen dat je het net op piekmomenten minder belast, wat helpt om boetes van jouw energieleverancier te voorkomen.
Adviesgesprek aanvragen
Bij het kopen van een thuisbatterij zijn er een aantal belangrijke punten om te overwegen:
Een thuisbatterij kopen is een slimme stap naar een duurzamere en zelfvoorzienende levensstijl. Het biedt niet alleen financiële voordelen maar draagt ook bij aan een groenere toekomst. Met de juiste keuze en installatie kan een thuisbatterij een sleutelrol spelen in jouw energiehuishouding.
We hebben de belangrijkste vragen voor je onder elkaar gezet:
Hoeveel capaciteit heeft een thuisbatterij nodig voor een gemiddeld huishouden?
De capaciteit van een thuisbatterij, uitgedrukt in kilowattuur (kWh), bepaalt hoeveel energie je kunt opslaan voor later gebruik. Een gemiddeld Nederlands huishouden heeft genoeg aan een thuisbatterij van 5 kWh. Dat klinkt misschien weinig, maar dat staat ongeveer gelijk aan 300 keer je telefoon opl… volledig bericht
Waarom zou ik niet gewoon álle opgewekte zonne-energie willen opslaan?
Op zonnige dagen wek je met 10 zonnepanelen al snel 15 tot 20 kWh op. Toch is het niet zinvol om al die energie op te slaan. Een gemiddeld huishouden verbruikt tussen de 7 en 10 kWh per dag, waarvan een deel meteen rechtstreeks uit de zonnepanelen naar je apparaten gaat. Er blijft dus meestal zo’n 5… volledig bericht
Heeft het zin om een grotere batterij te nemen dan 5 kWh?
Meer opslagcapaciteit lijkt aantrekkelijk, maar in de praktijk wordt een grotere batterij vaak niet efficiënt gebruikt. Dan zit je een groot deel van het jaar met een dure accu die halfvol blijft. Alleen als je én veel zonnepanelen hebt én een bovengemiddeld hoog energieverbruik, kan het zinvol zijn… volledig bericht
Is de Sessy thuisbatterij compatibel met mijn zonnepanelen en omvormer?
Ja, absoluut! Waar veel thuisbatterijen alleen werken met een hybride omvormer of merkgebonden systemen, doet Sessy daar niet aan mee. Sessy werkt met álle zonnepanelen en met iedere omvormer. Dat maakt het installeren eenvoudiger en je zit nergens aan vast.
Moet mijn meterkast aangepast worden voor de installatie van een thuisbatterij?
Bij veel andere systemen wel, maar Sessy houdt het simpel. Veel thuisbatterijen hebben extra componenten nodig in de meterkast en kunnen zorgen voor gedoe met de maximale stroomsterkte. Sessy is juist ontworpen om minimale impact te hebben op je meterkast. Zo kun je de bestaande groep van je zonnepa… volledig bericht
Is het slim om voor een batterij met zo veel mogelijk vermogen te kiezen?
Meer vermogen klinkt goed, maar is niet altijd beter. Elektronica werkt namelijk niet over het hele vermogensbereik even efficiënt. Met een thuisbatterij wil je vooral een zo groot mogelijk deel van je normale verbruik dekken. Wordt er gekookt en gestofzuigd tegelijk? Dan is het prima om wat stroom… volledig bericht
Sessy thuisbatterij? We leggen het je gewoon uit.
Onze Sessy thuisbatterij is een slimme energieopslagoplossing voor huishoudens. Onze batterij stelt je in staat om zelf opgewekte stroom – van je zonnepanelen – tijdelijk op te slaan, zodat je die later kunt gebruiken wanneer je hem echt nodig hebt. Denk aan de avonduren of bij piekverbruik, wanneer stroom van het net duurder is.
Waarom zou ik voor Sessy kiezen?
In deze video legt oprichter Twan uit waarom Sessy anders is dan andere thuisbatterijen – van slimme software tot gewoon eerlijk advies.
Hoe werkt dat, een Sessy thuisaccu kopen?
In deze video legt oprichter Roeland uit wat er gebeurt nadat je een Sessy aanvraagt via onze website.
Hoe veilig is een thuisaccu?
Sessy kiest voor batterijchemie Lithium-IJzerfosfaat én heeft speciale hardware maatregelen ingebouwd. Daarnaast hebben we een ingebouwde brandblusser toegevoegd. Jouw veiligheid gaat voor alles.
BTW terugvragen?
Dat kan! Iedereen met een dynamisch energiecontract (in feite iedereen die met de batterij energie gunstig inkoopt en duurder verkoopt) kan de BTW op de aanschaf van de thuisbatterij terugvragen. We werken hiervoor samen met onze partner De Centrale. De BTW teruggave wordt na het indienen geheel verzorgd.
Wil je weten hoe het écht zit?
Sessy is de slimme thuisbatterij van Nederland, ideaal voor huishoudens met én zonder zonnepanelen, zonder duur abonnement.