Terug

Vertraging in het leverschema

Zoals eerder gemeld zijn we opgestart met de productie en zijn de eerste leveringen van Sessy een feit. Met de lancering van het portal kunnen mensen met een geïnstalleerde Sessy zien wat de status van Sessy is. Daarmee is een belangrijke mijlpaal gehaald, namelijk dat het hele concept werkt met het samenspel van elektronica, hardware, software en cloud portal.

Om hier te komen heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Maar we zijn blij dat het concept staat. Zijn we er dan nu? Nee, zeker niet. Nu begint het volgend traject: komen tot een fijngeslepen proces om met minder moeite de gewenste kwaliteit en kwantiteit te leveren. Daarin zien we nu wat barstjes ontstaan in het plaatje wat we jullie tot nu toe konden schetsen. We willen in deze update 3 dingen behandelen: 1) leverschema, 2) geluidsproductie, 3) gebruikersdag.

Leverschema

We hadden namelijk eerder gemeld dat we alle belangrijke componenten al hadden besteld om leverproblemen te voorkomen. Dat is ook zo. Onze voorraad staat er letterlijk vol mee. Maar Sessy is toch stiekem een complex product, met veel verschillende onderdelen die allen nodig zijn voor een goede werking. Op een belangrijk onderdeel, met het brein van Sessy, bleek in de levering een fout te zijn geslopen. De voorraad die we binnen hebben gekregen is wel te gebruiken, maar levert veel handwerk op. Machines zijn daar heel goed in, mensen een stuk minder.

Voor de eerste 50 Sessy’s hebben we toch besloten dat handwerk te doen en onder de microscoop letterlijk weerstandjes, draadjes, en spoelen aan te passen. Zo konden we twee dingen laten zien: 1) Sessy werkt! En 2) we weten met die aanpassingen dat een tweede levering wel goed gaat komen. Het probleem wat zich voor doet is daarmee wel dat ons schema in de war raakt. Ik denk dat het tijd is om in te zien dat niet alle leveringen die we hadden voorzien voor het eerste kwartaal, ook in het eerste kwartaal gaan plaatsvinden ☹. Vervelend om te melden, maar we houden van open communicatie, ook (of misschien wel juist) als het tegen zit.

Tussen nu en het moment dat we de productie weer goed kunnen oppakken zit naar verwachting 6 weken.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Hoe werkt de Open modus van Sessy?

Vind je het leuk om zelf te sleutelen? Dat snappen we! Met de Open Modus van Sessy krijg je de vrijheid om jouw thuisbatterij op jouw voorwaarden aan te sturen. In dit artikel verkennen we […]

Sessy
Bekijk bericht
Foto zonnepanelen
Sessy logo

NOS kopt ‘mensen zonder zonnepanelen zijn het bokje’

"Mensen zonder zonnepanelen zijn straks het bokje" kopt de NOS. Een thuisbatterij, waarmee je je eigen opgewekte energie opslaat voor later gebruik, kan uitkomst bieden.

Nieuws
Bekijk bericht
Sessy logo

P1 meter: krijg inzicht in je energieverbruik

De P1 meter is een innovatief apparaat dat een essentiële rol speelt in moderne energiemanagementsystemen. Het stelt consumenten en bedrijven in staat om hun energieverbruik in real-time te monitoren en te beheren, wat bijdraagt aan […]

Sessy
Bekijk bericht