Terug

Kosten en opbrengsten

Een Sessy kost €3.550,- inclusief btw en is aan te sluiten op je zonnepanelen. De installatie van de Sessy thuis accu kunnen we verzorgen voor €400,- Daarmee is Sessy thuisbatterij de voordeligste slimme thuisbatterij in Nederland.

Meer laadcycli betekenen een langere levensduur voor thuisbatterijen. Een batterij met meer cycli kan financieel voordeliger zijn op de lange termijn door de langere levensduur. Wil je weten hoe lang een thuisbatterij mee gaat? Kijk dan kritisch naar het aantal laadcycli. Sessy thuisbatterij belooft meer dan 6000 laadcycli.

Waarschuwing!⚠️ Hier vind je niet een te mooi verhaal over hoe je slapend rijk kunt worden door een thuisbatterij aan te schaffen.

Elke uitspraak over de terugverdientijd is gebaseerd op aannames. Wij vertellen je daarom liever hoe het zit zodat je zelf met een glazen bol kunt beredeneren wat het rendement is.

  • Een thuisbatterij die handelt met de energieprijzen in combinatie met een dynamisch energiecontract verdient geld door goedkope energie in te kopen en duurdere energie te verkopen. Met een verschil van 20 cent kan een thuisbatterij van 5 kWh ongeveer 1 euro per dag verdienen.
  • Sommige thuisbatterijen kunnen ingezet worden op diverse energiemarkten. Op basis van 300.000 euro per MW kan een 2 kW thuisbatterij 600 euro per jaar verdienen.
  • Als salderen niet meer mogelijk is en de energieprijs 35 cent is en teruggleverde energie niets oplevert kan een thuisbatterij 1.75 euro verdienen voor elke dag dat deze volledig wordt benut.
  • Energiemaatschappijen rekenen steeds vaker terugleverkosten. Verminder je de teruglevering met een thuisbatterij zou dit 200 euro per jaar kunnen schelen.

 

Rekenen met deze getallen is mogelijk maar realiseer je het volgende:

  • In 2022 was het gemiddelde verschil op de spot-markt groter dan 20 cent en was er dus een groter financieel rendement te behalen, in 2023 was het verschil echter kleiner. Daalt het verschil? dan dalen daarmee ook de mogelijke inkomsten in combinatie met een dynamisch energiecontract.
  • Er worden steeds meer zonne-en windparken geplaatst, ook het aantal elektrische verbruikers blijft voorlopig toenemen, dit zorgt voor onbalans. Door slimmere sturing van opwekkers, verbruikers en batterijen kan het net beter in balans raken waardoor inkomsten van de diverse markten niet gegarandeerd een bepaald bedrag blijven.
  • De verdiensten zijn afhankelijk van het salderingspercentage, de terugleververgoeding en de energieprijs.
  • Energiemaatschappijen veranderen de spelregels continu, ook verschilt het per energieleverancier hoe de berekening wordt gedaan voor de terugleverkosten.

We weten dat de markt wijzigt, daarom is de Sessy thuisbatterij flexibel, met software updates brengen we nieuwe features uit zodat jij jouw investering zo snel mogelijk kunt terugverdienen.

Wil je een voorbeeld van het te behalen rendement op de onbalansmarkt zien? Kijk dan op de website van Frank Energie, daar staat een rekenvoorbeeld.

 

Een belangrijke vraag voor investeringen is: verdien ik die investering in een thuisaccu terug? Sessy kan een aanzienlijke besparingen op jouw energierekening over de jaren betekenen, er zijn beschikbare subsidies voor bedrijven (KIA & EIA) hier mee kun je flink goedkoper uit zijn, en vergeet niet de bijdrage aan een duurzamer milieu. Zeker wanneer er terugleveringskosten door je energieleverancier worden gerekend is een Sessy accu voor zonnepanelen kopen interessant.

 

We willen graag dat je Sessy lang meegaat en veel kosten voor je bespaart, maar alles kan kapot ook een Sessy. Om je voldoende zekerheid te geven dat je uiteindelijk meer voordeel dan kosten hebt van een Sessy, geven we een garantie van 5 jaar op de werking van de Sessy en zelfs 10 jaar of 6000 cycles op de capaciteit van het batterijpakket uit de Sessy.  Mocht de omvormer kapot gaan, dan is deze door ons te vervangen. Mocht u een storing hebben, of garantie willen claimen, dan kan dat via mail (info@sessy.nl) en telefooon (085 0608499).

We houden niet van nare verrassingen, jij vast ook niet. Als we niet expliciet hebben gemeld dat er nog kosten bij komen, dan komen die ook niet.

 

Ja. De Sessy kan gebruikt worden in combinatie met een dynamisch energiecontract van elke aanbieder. De slimme regeling van Sessy kan op basis van de uurprijzen een berekening maken wanneer het beste moment is om de batterij te laden en ontladen. Zo bespaart Sessy het meeste geld bij jouw thuis.

Er is in Nederland geen landelijke subsidie op thuisbatterijen. Het is sinds kort wel vaak mogelijk om de btw op een thuisbatterij terug te vragen. Lees er hier meer over.

Je kunt wel gebruik maken van een lening via het Nationaal Warmtefonds om een Sessy te financieren. Ook zijn er enkele gemeentes met subsidies. Kijk hiervoor op de website van je gemeente. Hoewel er momenteel geen directe subsidies zijn voor consumenten die een thuisbatterij willen aanschaffen, zijn er voor ondernemers en zzp’ers fiscale voordelen beschikbaar die de aanschaf van een thuisbatterij aantrekkelijker kunnen maken. Door de combinatie van afschrijving, de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de Energie-investeringsaftrek (EIA) kun je flink goedkoper uit zijn. Dit maakt de investering in een thuisbatterij, zoals de Sessy, financieel aantrekkelijker, vooral gezien de toenemende energieprijzen en de voordelen van het opslaan van zonne-energie.

Dynamische energiecontracten heten ook uurprijscontracten. Het dynamische tarief wordt bepaald op de ‘spotmarkt’, de prijzen veranderen elk uur. Je betaalt bij energieleveranciers van dynamische energietarieven de prijs die zij zelf ook betalen + een heel kleine toeslag. Deze contracten zijn in opmars in Nederland, omdat je zo beloont wordt om op goedkope momenten af te nemen. Zo kan je gemiddeld al besparen op je energierekening. In combinatie met een Sessy i dit type contract helemaal interessant, omdat je altijd tegen het goedkoopste tarief kan laden en je op de dure pieken kan gaan leveren.

Een Sessy levert besparingen of inkomen op als je goedkoop stroom kan laden en inkoop van dure energie kan voorkomen. Sessy levert het meeste op als dit inkopen en verkopen dagelijks plaatsvind. Dat kan nu al met een dynamisch energiecontract en bij het afbouwen van de salderingsregeling op elk type contract. Wat een Sessy oplevert hangt af van de marktomstandigheden.

Lees meer in dit achtergrond stuk over het terugverdienen van een Sessy.

Een klein rekenvoorbeeld: Dynamische energieprijzen zijn rond 20.00 vaak €0,50 of hoger. Als je met je zonnepanelen de batterij ‘gratis’ vol kan laden en deze energie om 20.00uur verkoopt voor €0,50 dan verdient een Sessy 5kWh voor €0,50 per kWh = € 2,50 op een dag. Zou dit dagelijks lukken, dan heb je een Sessy in minder dan 4 jaar terugverdiend.

Wil je een voorbeeld van het te behalen rendement op de onbalansmarkt zien? Kijk dan op de website van Frank Energie, daar staat een rekenvoorbeeld.

Een Sessy kost €3.550,- inclusief btw en is aan te sluiten op je zonnepanelen. De installatie van de Sessy thuis accu kunnen we verzorgen voor €400,- Daarmee is Sessy thuisbatterij de voordeligste slimme thuisbatterij in Nederland.

Meer over Sessy weten? Bekijk onderstaande video:

Uit onze berekeningen komt dat 1 Sessy het beste tot zijn recht komt in huishoudens die tussen de 6 en 10 zonnepanelen hebben. Voor huishoudens die meer verbruiken kunnen meerdere Sessy’s worden ingezet. Voor 11 tot 20 zonnepanelen 2 Sessy’s, voor 20 tot 30 panelen 3 Sessy’s, etc. Het aantal Sessy’s dat je nodig hebt hangt af van hoeveel kWh je verbruikt. Per 2000 kWh adviseren we één Sessy.

Overtuigd van Sessy?

Bestel nu
Sessy