Terug

Haal nog meer voordeel uit je zonnepanelen met een thuisbatterij!

Ben jij in het bezit van zonnepanelen en wil je daar nog meer voordeel uithalen? Met de stijgende energieprijzen en een elektriciteitsnet dat op knappen staat, loont het enorm om je eigen stroom op te slaan. De stroom uit je eigen zonnepanelen welteverstaan. Maar hoe dan? Met een thuisbatterij! Zo verdien je extra geld aan je groene stroom. Meer weten en benieuwd naar de voordelen? Lees dan snel verder.

Meer opwekken dan verbruiken

Doordat je in het bezit bent van zonnepanelen, wek je vaak meer energie op dan dat je stroom gebruikt. Dat is zonde! Daarnaast verbruik je meer stroom in de morgen en de avond, precies de momenten waarop jouw zonnepanelen het minste doen. Met een thuisbatterij kun je dit overschot aan energie opslaan en gebruiken voor een later moment. Je bepaalt zelf wanneer je je energie inzet. Zo voorkom je tevens onbalans bij piek- en daluren en wordt je bijna onafhankelijk van het net. Is dat niet de reden geweest voor de aanschaf van je zonnepanelen?

Niet meer terugleveren aan het net

Zonnestroom die jij nu niet gebruikt, lever je automatisch terug aan het elektriciteitsnet. De lopende salderingsregeling van de overheid zorgt ervoor dat je deze teruggeleverde stroom in mindering mag brengen op je ontvangen stroom. Deze regeling wordt echter afgebouwd in 2025. Daardoor krijg je dus steeds minder geld terug voor de energie die je zelf opwekt. Een thuisbatterij biedt de oplossing: je bent ook niet afhankelijk van de terugleververgoeding, doordat je de volledige waarde van je opgewekte energie zelf verbruikt.

Thuisbatterij

Maak kennis met Sessy: de plug-and-play thuisbatterij die oplaadt bij gunstige of zelfs negatieve stroomprijzen. De batterij voorkomt dat je op goedkope momenten energie naar het net toestuurt, omdat hij een slimme meter bevat die inzicht heeft in de uurprijzen van elektriciteit. Zo verdien je geld aan je zonnepanelen! 

Meer info

Nieuwsgierig naar Sessy en de mogelijkheden? Voor vragen mag je ook altijd contact opnemen met ons, Roeland & Twan. Wij zijn de ontwikkelaars van Sessy. Je bereikt ons via 085 0608499 of info@sessy.nl

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Wat doet een energiecoach?

Bij Sessy geloven we in een aanpak op maat, omdat we weten dat er niet één standaardoplossing is die voor iedereen werkt. Verduurzaming wordt niet alleen mogelijk gemaakt door simpelweg te elektrificeren. Elk huishouden is […]

Sessy
Bekijk bericht
Eerste thuisbatterij van Nederlandse makelij gaat in productie
Sessy logo

Maak kennis met Sessy: dé bestverkochte thuisbatterij van Nederland

Wil jij jouw energiekosten verlagen en onafhankelijker worden van het stroomnet? Sla dan jouw eigen opgewekte energie op, voor gebruik op een later moment. Hoe? Met thuisbatterij Sessy!

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

P1 meter: krijg inzicht in je energieverbruik

De P1 meter is een innovatief apparaat dat een essentiële rol speelt in moderne energiemanagementsystemen. Het stelt consumenten en bedrijven in staat om hun energieverbruik in real-time te monitoren en te beheren, wat bijdraagt aan […]

Sessy
Bekijk bericht