Terug

Verdien geld aan een negatieve stroomprijs met de Sessy thuisbatterij

De energiemarkt verandert voortdurend en er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de prijzen van elektriciteit. Een interessant fenomeen dat steeds vaker voorkomt, is de negatieve stroomprijs. Dit betekent dat elektriciteit op bepaalde momenten zo overvloedig beschikbaar is dat de prijs daalt tot onder nul. In dit artikel wil ik graag met jou dieper ingaan op de negatieve stroomprijs en hoe jij geld kunt verdienen aan jouw stroomverbruik door gebruik te maken van de Sessy thuisbatterij.

Wat is een negatieve stroomprijs?

Een negatieve stroomprijs ontstaat wanneer er meer elektriciteit beschikbaar is dan dat er vraag naar is. Simpel gezegd een stroomprijs onder nul. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals sterke wind- of zonne-energieproductie, lage stroomverbruik op bepaalde momenten of problemen met de energie-infrastructuur. In deze situaties moeten energieproducenten de overtollige elektriciteit verkopen tegen een negatieve prijs om het weg te werken.

De Sessy thuisbatterij is een innovatieve oplossing die jou de mogelijkheid biedt om geld te verdienen aan een negatieve stroomprijs. Deze geavanceerde batterij slaat elektriciteit op wanneer deze goedkoop is of beschikbaar is tegen een negatieve prijs, en levert de opgeslagen energie terug aan het elektriciteitsnet wanneer de prijzen hoog zijn. Op deze manier kun jij geld verdienen door elektriciteit te kopen wanneer deze goedkoop is en deze later te verkopen wanneer de prijzen stijgen.

Verdien geld met jouw Sessy thuisbatterij

De Sessy thuisbatterij biedt verschillende manieren om geld te verdienen aan een negatieve stroomprijs. Ten eerste kan de batterij energie opslaan tijdens perioden van negatieve prijzen. Op deze momenten kun jij overvloedige elektriciteit kopen tegen een negatieve prijs en deze opslaan in jouw thuisbatterij. Vervolgens kun jij de opgeslagen energie gebruiken wanneer de prijzen stijgen, waardoor jij geld kunt verdienen door elektriciteit terug te leveren aan het net op het moment dat de vraag hoog is.

Daarnaast kan de Sessy thuisbatterij ook worden gebruikt in combinatie met zonne-energie. Tijdens zonnige perioden kan de batterij de overtollige energie die door jouw zonnepanelen wordt geproduceerd, opslaan voor later gebruik. Dit stelt jou in staat om te profiteren van een negatieve stroomprijs door de overschotten op te slaan en te verkopen wanneer de prijzen stijgen.

Voordelen van de Sessy thuisbatterij

De Sessy thuisbatterij biedt niet alleen de mogelijkheid om geld te verdienen aan een negatieve stroomprijs, maar heeft ook andere voordelen. Het gebruik van een thuisbatterij kan jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen en jou meer controle geven over jouw energiegebruik. Bovendien draagt het opslaan van energie in de batterij bij aan een stabielere en efficiëntere energievoorziening.

Met de Sessy thuisbatterij kun jij niet alleen profiteren van een negatieve stroomprijs, maar ook bijdragen aan een duurzamere energietoekomst. Door gebruik te maken van opgeslagen energie tijdens perioden van hoge vraag, kun jij de noodzaak voor het opwekken van elektriciteit met behulp van fossiele brandstoffen verminderen. En het mooiste? Bij Sessy betaal je niets voor de software.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Nieuw verdienmodel verkort terugverdientijd thuisbatterij

Producent Charged van Nederlandse Sessy gaat samenwerking aan met Frank Energie Consumenten met een dynamisch energiecontract bij Frank Energie hebben een extra mogelijkheid gekregen om geld te verdienen met hun Sessy thuisbatterij. Door met hun […]

Sessy
Bekijk bericht
Foto gebruikersdag
Sessy logo

Sessy gebruikersdag – Vrijdag 9 juni

Wat een geweldige opkomst hadden we tijdens onze gebruikersdag op vrijdag 9 juni! We willen graag alle aanwezigen bedanken voor hun enthousiasme en betrokkenheid. Het was een inspirerende en informatieve dag, waarin we waardevolle kennis […]

Sessy
Bekijk bericht
Grafiek voltage capacity curve
Sessy logo

Technische achtergrond informatie

Heb je meer informatie nodig om Sessy experimenteel of naar andere behoeften aan te sturen? Op deze pagina zullen technische details delen met de community. Download hier de api documentatie om Sessy lokaal uit te […]

Sessy
Bekijk bericht