Geld verdienen op de onbalansmarkt met je Sessy thuisbatterij?

Door onze samenwerking met Frank Energie is het mogelijk. Je kunt als dynamische laadstrategie (EPEX-markt) naast ‘Charged’, per 1 mei 2024 ook voor ‘Frank Energie’ kiezen. Zo optimaliseren we op de onbalans- en congestiemarkt, waar jij als consument geld verdient.

Waarom kiezen voor een Sessy batterij en Frank Energie contract?

Bij Sessy en Frank Energie geloven we in flexibiliteit. Je zit niet vast aan de leverancier van je thuisbatterij als het aankomt op jouw energiecontract. Vind je het leuker om nul-op-de-meter te draaien of komt er een andere modus die beter bij je past? Je zet je modus zo om in het portal van Sessy. SessyConnect zal op termijn ook met andere energieleveranciers kunnen koppelen, op deze manier kun je vrij kiezen tussen meerdere energieleveranciers die je laten handelen op de onbalansmarkt. Je betaalt bij Sessy niets voor de software.

Jij profiteert van de onbalansprijzen!

Met deze innovatieve stap zetten Sessy en Frank Energie samen in op een toekomst waarin duurzaamheid, slim stroom handelen en klantvoordeel hand in hand gaan. We zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze samenwerking biedt en kijken ernaar uit om samen met jou het elektriciteitsnet slimmer en duurzamer te maken. Welkom in de toekomst van energiebeheer, waar jouw thuisbatterij niet alleen groen is, maar ook slim én goed voor jouw portemonnee. Meer weten? Kijk bij de veelgestelde vragen of bij Sessy prijsinformatie.

SessyConnect is er klaar voor!

Wil jij dat je dynamische energieleverancier haast maakt met de integratie met SessyConnect zodat jij ook met Sessy kunt handelen op de onbalansmarkt?

Versnel dit door je energieleverancier een mailtje te sturen met als titel: ‘Wanneer gaan jullie integreren met SessyConnect zodat ik kan handelen op de onbalansmarkt?’

De e-mailadressen:
ANWB Energie: energie@anwb.nl
Nextenergy: klantenservice@nextenergy.nl
Energyzero: support@energyzero.nl
Tibber: hello@tibber.com
SamSam: info@samsam.nu
Kikker Energie: info@kikker.nl
Van de Bron: vragen@vandebron.nl
FrankEnergie: Is al aangesloten

Vraag & antwoord

Je dient je internetprovider te contacteren.

Ja, door Frank Energie genereert inkomsten onze dienst ‘slim stroom handelen’ kosteloos aan te bieden en zonder marge op het Frank Slim contract, behouden ze een klein percentage van de winst uit onbalanshandel. Sessy houdt hier niets aan over.

Nee, er is geen invloed op de garantie.

Dit doe je zelf door in de Sessy portal de laadstrategie ‘Frank Modus’ te kiezen. Let op, dit kan vanaf 1 mei 2024.

Voor vragen over het energiecontract of de app kun je contact opnemen met Frank Energie. Voor technische vragen over de batterij zelf is je batterijleverancier het eerste aanspreekpunt.

Nee, de app beheert alles automatisch na het instellen van je voorkeuren.

Elke nieuwe thuisaccu draagt bij aan een betere balans op het net, wat leidt tot minder prijsvolatiliteit op de onbalansmarkt. Tegelijkertijd zullen toekomstige marktontwikkelingen zoals de toename van wind- en zonne-energie de onbalansprijzen beïnvloeden. Wij anticiperen dat handelsresultaten stabiel zullen blijven.

In Nederland biedt handelen op de onbalansmarkt, waar onbalansprijzen fluctueren, de meest lucratieve mogelijkheid voor eigenaren van thuisbatterijen.

Nee, deze combinatie is momenteel niet mogelijk.

Als je een slim laden contract hebt met Frank Energie, is dat in orde. Zo niet, mail dan naar info@sessy.nl.

Dit hangt af van het probleem; bij hardwareproblemen neem je contact op met Sessy, bij andere problemen met Frank Energie.

De afrekening verloopt via Frank Energie.

Ja, dit kun je zien in de Frank Energie app.

Je kunt dan een dynamisch energiecontract afsluiten bij Frank Energie.

Sessy is meer dan een standaard thuis accu voor het opslaan van elektriciteit, de werking van deze thuisbatterij is door de software slim te noemen.

De Sessy stelt een aantal verschillende werkmodi beschikbaar:

  1. Nul op de meter (zonne-energie ’s avonds gebruiken): De Sessy slaat overdag de overtollige opgewekte energie op (totdat de batterij vol zit) Wanneer uw zonnepanelen te weinig of geen energie meer leveren om uw verbruik te compenseren zal de Sessy energie leveren aan uw verbruikers in huis. Hiermee gebruikt u ook ’s avonds en in de nacht groene energie die u overdag heeft opgewekt.
  2. Dynamische modus: De Sessy kan gebruikt worden in combinatie met een dynamisch energiecontract. Dat is een contract vorm, waarbij je verbruik en teruglevering per uur wordt berekend. Een aantal aanbieders hiervan zijn: Nieuwestroom,  Easy EnergyFrankenergy, ANWB, Tibber of NextEnergy. De slimme regeling van Sessy kan op basis van de uurprijzen een berekening maken wanneer het beste moment is om de batterij te laden en ontladen. Zo bespaart Sessy het meeste geld bij jouw thuis.
  3. Open mode: De Sessy maakt het mogelijk via een API aangestuurd te worden. Dit kun je doen als je liever zelf aan de slag gaat met het aansturen en uitlezen van de batterij om deze bijvoorbeeld te koppelen in Home Assistant. Wij helpen mee om de Sessy community te ondersteunen op dit vlak.

Frank Energie rekent dit af op basis van je verbruik.

Je kunt een rendement van 85% behalen; 15% van de opbrengst gaat naar Frank Energie. Wil je zien hoe het rendement berekend is? Kijk dan op de website van Frank Energie.

Frank Energie stelt dit slim voor je in.

Frank Energie regelt dit slim voor je.

Dit is afhankelijk van de onbalansprijzen en andere factoren. Neem voor meer informatie contact op met Frank Energie.

Nee, het is het beste om de aansturing over te laten aan Frank Energie.

Neem contact op met Frank Energie.

Je betaalt de thuisbatterij aan Sessy.

Dit is afhankelijk van de situatie op de onbalansmarkt; de batterij kan contra-intuïtief werken.

Bestel nu