Terug

Hoe werkt de Nul-op-de-meter modus van Sessy?

Net zoals we eerder hebben besproken hoe de Sessy dynamische modus werkt, duiken we nu in de werking van de Nul-op-de-meter modus. Deze modus is perfect voor huishoudens met zonnepanelen die hun eigen opgewekte energie meer zelf willen gebruiken, zodat je minder teruglevert aan het net. Het concept is simpel: sla de overtollige, zelf opgewekte energie op en gebruik deze wanneer jij het nodig hebt.

Met de Sessy komt veel slimme gratis software mee, waarmee we naast de activiteit van Sessy nog meer inzichtelijk maken voor jou, namelijk:

  • Hoeveel energie levert of laadt de Sessy en hoeveel energie zit er nog in de Sessy(‘s).
  • Hoeveel energie leveren jouw zonnepanelen (wanneer deze aangesloten zijn op de Sessy).
  • Hoeveel energie wordt er afgenomen van of teruggeleverd aan het net.
  • Hoeveel energie verbruiken jouw apparaten.

Het belang van energieopslag voor zelfvoorziening

Zelfvoorzienend zijn betekent niet alleen energie opwekken, maar deze ook op de juiste momenten gebruiken. Overdag wekken je zonnepanelen energie op, maar vaak meer dan je op dat moment nodig hebt. De wasmachine uitgesteld laten wassen op het moment dat je zonnepanelen veel energie opwekken, helpt bij het verhogen van je directe eigen verbruik. Echter, ‘s middags tv kijken zodat dit ‘s avonds niet meer hoeft, is lastig. Een thuisbatterij geeft je meer flexibiliteit om je eigen opgewekte energie te gebruiken.

Automatisch energiebeheer voor optimale besparingen

De Sessy thuisbatterij wordt geleverd met een energiemeter die eenvoudig geplaatst kan worden in de meterkast, zonder de groepenkast te wijzigen. De energiemeter meet het verbruik en de opwek van jouw huishouden en kan daarmee de Sessy van informatie voorzien om te bepalen of er opgeladen moet worden.

Is er geen zon of verbruik je meer energie dan er wordt opgewekt? Dan zal de Sessy slimme thuisbatterij het tekort aan energie uit de batterij leveren aan jouw apparaten. Dit is goed voor het milieu, je bent onafhankelijker van jouw energieleverancier én je kunt jouw energierekening omlaag brengen.

Een slimme strategie voor energie-opslag

Net als bij de dynamische modus, hebben wij onze software ontwikkeld om strategisch te beslissen over wanneer er opgeladen of ontladen wordt. De Nul-op-de-meter modus zorgt ervoor dat je zo veel mogelijk gebruikmaakt van je eigen groene energie, niet onnodig de batterij belast én zo min mogelijk stand-by verbruik hebt.

Voorbeelden van slim energiebeheer met Sessy huis accu

  • Overdag slaat Sessy het overschot van je zonnepanelen op, zodat je ‘s avonds geen netstroom hoeft te gebruiken.
  • In de nul modus werkt alles automatisch; je hoeft niet na te denken over wanneer je het beste kunt laden of ontladen.

Personaliseer jouw energiebeheer

Past de nul-op-de-meter modus niet helemaal bij je? Via de openAPI kun je zelf aanpassingen doen. Als je jouw eigen regels wilt instellen voor energiebeheer, dan biedt Sessy een openAPI voor persoonlijke aanpassingen. De Sessy maakt het mogelijk via een API aangestuurd te worden. Dit kun je doen als je liever zelf aan de slag gaat met het aansturen en uitlezen van de batterij om deze bijvoorbeeld te koppelen in Home Assistant. Ook integreert Sessy met smart home systemen zoals Homey, Home Assistant en Domoticz om je eigen logica toe te passen op de batterij.

De Nul-op-de-meter modus is een modus voor iedereen die het maximale uit zijn zonnepanelen, de opslag van zijn zonnestroom en de Sessy thuisbatterij wil halen. Voor meer inzicht in deze en andere functies van het Sessy zonnepanelen energieopslagsysteem, bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Ontdek de nieuwe eco-modus van Sessy thuisbatterij – Slimmer energie gebruiken!

Onze gebruikers die nu niet zelf willen programmeren kiezen tussen nul-op-de-meter modus of de dynamische modus. Uit jullie feedback blijkt echter dat deze modi niet altijd perfect aansluiten bij jullie wensen. Zo hebben we gehoord: […]

Nieuws
Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Omvormer uitschakelen of zonnepanelen uitschakelen, hoe slim is dat?

Schakel jij ook je zonnepanelen uit als de energieprijzen negatief zijn? Ik niet! Althans, meestal niet. Maar waarom zou je dat wel doen? Geld betalen voor de energie is heel normaal, diverse bedrijven opereren en onderhouden systemen […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

P1 meter: krijg inzicht in je energieverbruik

De P1 meter is een innovatief apparaat dat een essentiële rol speelt in moderne energiemanagementsystemen. Het stelt consumenten en bedrijven in staat om hun energieverbruik in real-time te monitoren en te beheren, wat bijdraagt aan […]

Sessy
Bekijk bericht