Terug

Ontdek de nieuwe eco-modus van Sessy thuisbatterij – Slimmer energie gebruiken!

Onze gebruikers die nu niet zelf willen programmeren kiezen tussen nul-op-de-meter modus of de dynamische modus. Uit jullie feedback blijkt echter dat deze modi niet altijd perfect aansluiten bij jullie wensen. Zo hebben we gehoord:

  • In de winterperiode is er vaak te weinig zonne-energie beschikbaar om de batterij volledig op te laden en de nul-op-de-meter modus efficiënt te gebruiken.
  • De dynamische modus verkoopt ook energie aan het net, wat niet voor iedereen wenselijk is.

Om beter op deze behoeften in te spelen, introduceren we met de eco-modus.

Hoe werkt de Eco-modus van Sessy?
In de eco-modus zal Sessy automatisch beginnen met laden tijdens de goedkoopste uren (het aantal uren en het laadvermogen kun je zelf instellen). Zodra deze voordelige uren voorbij zijn, schakelt Sessy over naar nul-op-de-meter, waarbij de opgeslagen energie exclusief voor jouw huishouden wordt gebruikt. Zo benut je altijd de meest voordelige energie.

Stel, je hebt Sessy ingesteld om tijdens de drie goedkoopste uren van de dag te laden, dan ziet dat er ongeveer uit als onderstaande afbeelding, de prijzen waren hier het goedkoopste tussen 14:00 en 17:00. Na deze periode gebruikt Sessy thuisaccu de opgeslagen energie alleen nog voor jouw huishouden. Hierdoor verhoog je je energieonafhankelijkheid en verlaag je de energiekosten.

We noemen dit eco omdat de goedkoopste uren vaak ook de uren van duurzame opwek zijn, dan is er vaak een overschot aan energie. Sessy thuisbatterij is nog slimmer geworden met deze nieuwe modus! Wil je het verschil tussen de modi beter begrijpen? Lees dan dit artikel.

Gerelateerde berichten

Foto installatie Sessy
Sessy logo

Bekijk een Sessy in actie bij een tevreden klant thuis!

Meer dan 1500 klanten hebben ervoor gekozen om Sessy thuis accu te installeren, en vandaag willen we je graag een exclusief kijkje geven in het huis van een van deze tevreden Sessy-gebruikers! Op onderstaande foto […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Wat doet een energiecoach?

Bij Sessy geloven we in een aanpak op maat, omdat we weten dat er niet één standaardoplossing is die voor iedereen werkt. Verduurzaming wordt niet alleen mogelijk gemaakt door simpelweg te elektrificeren. Elk huishouden is […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

De milieu-impact van een thuisbatterij

De discussie over de milieu-impact van thuisbatterijen in de energietransitie is complex. Voor- en tegenstanders werpen over en weer meningen en feiten op om hun punt te maken. Met dit artikel willen we onze visie […]

Bekijk bericht