Terug

Verduidelijking over uitspraken van Roeland Nagel en de rol van thuisbatterijen

Recente berichtgeving door RTL Nieuws heeft quotes van Roeland Nagel, medeoprichter van Charged, op een manier gepresenteerd die de context en intentie van zijn woorden geen recht doet. Het is belangrijk om te onderstrepen dat de geciteerde opmerking, “Iedereen erkent dat de terugverdientijd te lang is”, een klein onderdeel vormt van een uitgebreider interview. De quote, zoals door RTL gepubliceerd, is niet compleet en niet accuraat.

Roeland heeft tijdens een 45 minuten durend gesprek een genuanceerd beeld geschetst van de economische haalbaarheid van thuisbatterijen. Hij gaf aan dat de terugverdientijd onder recente marktcondities lang kan zijn als alleen wordt gehandeld op de EPEX prijzen, maar dat het jaar er voor veel beter was en in de toekomst ook weer beter kan worden. Het uitlichten van enkel de uitspraak dat Roeland ‘toegeeft’ dat de terugverdientijd te lang is, is niet juist. Bij Charged zetten we ons in voor duurzame energieoplossingen die niet alleen economisch voordelig zijn, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst. We vinden het jammer dat de diepgang en nuance van ons gesprek met RTL niet volledig is overgebracht. Wij streven voortdurend naar het verschaffen van complete en correcte informatie over de mogelijkheden en uitdagingen van thuisbatterijen.

Ook benadrukte hij de potentieel kortere terugverdientijd als een batterij wordt ingezet op de onbalansmarkt. De onvoorspelbaarheid van de energiemarkten maakt het lastig om concrete uitspraken te doen over terugverdientijden. Vanuit Charged communiceren we alleen over ‘mogelijke’ terugverdientijden, die altijd uitgaan van marktomstandigheden die er nu zijn, of verwacht worden. We willen geen valse verwachtingen wekken.

Op de website van Frank Energie vind je een gedetailleerde berekening van de terugverdientijd van een thuisbatterij op de onbalansmarkt met een contract bij Frank Energie.

Handelen op de onbalansmarkt met SessyConnect®

Leuk om te melden is dat Sessy-klanten vanaf 1 mei 2024 via Frank Energie op de onbalansmarkt kunnen handelen. Dit is een uitbreiding naast de bestaande mogelijkheid om via de dynamische modus van Sessy op de EPEX markt te handelen. Dit biedt potentieel een aanzienlijk kortere terugverdientijd als we kijken naar de bewegingen en huidige prijzen op de onbalansmarkt. Experts verwachten dat de prijzen die kunnen worden betaald op de onbalansmarkt de komende jaren zullen stijgen. Maar… resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Frank Energie is de eerste energieleverancier die SessyConnect® de Sessy’s kan aansturen. We zijn met andere energieleveranciers in gesprek om ook Sessy via deze partijen aan te kunnen laten spreken.

Gerelateerde berichten

NOS journaal
Sessy logo

Subsidie voor je thuisbatterij: Sessy gespot in het NOS-journaal!

Er is veel discussie gaande over de aflopende salderingsregeling van de overheid, waarbij zonnepaneelhouders nu nog geld krijgen voor hun opgewekte zonnestroom. Het alternatief? Subsidie voor een thuisbatterij, waarin je je eigen opgewekte energie opslaat voor later gebruik.

Nieuws
Bekijk bericht
Grafiek voltage capacity curve
Sessy logo

Technische achtergrond informatie

Heb je meer informatie nodig om Sessy experimenteel of naar andere behoeften aan te sturen? Op deze pagina zullen technische details delen met de community. Download hier de api documentatie om Sessy lokaal uit te […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Verdien geld aan een negatieve stroomprijs met de Sessy thuisbatterij

De energiemarkt verandert voortdurend en er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de prijzen van elektriciteit. Een interessant fenomeen dat steeds vaker voorkomt, is de negatieve stroomprijs. Dit betekent dat elektriciteit op […]

Sessy
Bekijk bericht