Terug

Hoe werkt de Open modus van Sessy?

Wij vinden het belangrijk dat je ons in de basis niet nodig hebt. Daarom zijn we al geïntegreerd in Homey en Home Assistant, en vergeet de open API ook niet waardoor ieder toekomstig platform ook met Sessy kan connecteren. De Sessy thuisbatterij is dus écht van jou. Vind je het leuk om zelf te sleutelen? Dat snappen we! Met de Open Modus van Sessy krijg je de vrijheid om jouw thuisbatterij op jouw voorwaarden aan te sturen. In dit artikel verkennen we de mogelijkheden van de Open Modus en hoe jij als gebruiker de controle kunt nemen.

De kracht van API voor je thuisbatterij

Een API (Application Programming Interface) is een set definities en protocollen voor het bouwen en integreren van applicatiesoftware. De Sessy thuisaccu maakt gebruik van deze technologie om je de mogelijkheid te geven jouw thuisbatterij te integreren met smart home platforms zoals Home Assistant.

Programmeer jouw energiebeheer

Ben je iemand die graag de touwtjes in handen neemt en niet terugdeinst voor een beetje programmeren? Dan is de Open Modus van Sessy jouw speeltuin. Met toegang tot de API kun je de Sessy thuisaccu aansluiten op je eigen systemen en regels opstellen die passen bij jouw energieverbruik en -opwekking.

Aan de slag met de Sessy en Home Assistant

Met de Open Modus kun je de Sessy thuisaccu koppelen aan Home Assistant of andere software- en hardware-oplossingen. Zo kun je zelf bepalen hoe je de batterij oplaadt, ontladt en uitleest. Dit geeft je niet alleen inzicht in je energiegebruik, maar ook de vrijheid om je energiebeheer te automatiseren op een manier die voor jou het beste werkt. Op het Tweakers forum vind je veel informatie en toepassingen van andere Sessy gebruikers.

Wil je meer weten over hoe je de Open Modus kunt gebruiken of deel uitmaken van de Sessy community? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen, Tweakers of neem direct contact met ons op.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Wat is onbalans op het elektriciteitsnet?

We krijgen veel vragen over hoe onze Sessy thuisbatterij een rol speelt op de ‘onbalansmarkt’. Hier is de uitleg over het hoe en waarom van onbalans en de rol van Sessy hierin. Wat is onbalans?  […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Omvormer uitschakelen of zonnepanelen uitschakelen, hoe slim is dat?

Schakel jij ook je zonnepanelen uit als de energieprijzen negatief zijn? Ik niet! Althans, meestal niet. Maar waarom zou je dat wel doen? Geld betalen voor de energie is heel normaal, diverse bedrijven opereren en onderhouden systemen […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Wat doet een energiecoach?

Bij Sessy geloven we in een aanpak op maat, omdat we weten dat er niet één standaardoplossing is die voor iedereen werkt. Verduurzaming wordt niet alleen mogelijk gemaakt door simpelweg te elektrificeren. Elk huishouden is […]

Sessy
Bekijk bericht