Terug

Hoe werkt de Open modus van Sessy?

Wij vinden het belangrijk dat je ons in de basis niet nodig hebt. Daarom zijn we al geïntegreerd in Homey en Home Assistant, en vergeet de open API ook niet waardoor ieder toekomstig platform ook met Sessy kan connecteren. De Sessy thuisbatterij is dus écht van jou. Vind je het leuk om zelf te sleutelen? Dat snappen we! Met de Open Modus van Sessy krijg je de vrijheid om jouw thuisbatterij op jouw voorwaarden aan te sturen. In dit artikel verkennen we de mogelijkheden van de Open Modus en hoe jij als gebruiker de controle kunt nemen.

De kracht van API voor je thuisbatterij

Een API (Application Programming Interface) is een set definities en protocollen voor het bouwen en integreren van applicatiesoftware. De Sessy thuisaccu maakt gebruik van deze technologie om je de mogelijkheid te geven jouw thuisbatterij te integreren met smart home platforms zoals Home Assistant.

Programmeer jouw energiebeheer

Ben je iemand die graag de touwtjes in handen neemt en niet terugdeinst voor een beetje programmeren? Dan is de Open Modus van Sessy jouw speeltuin. Met toegang tot de API kun je de Sessy thuisaccu aansluiten op je eigen systemen en regels opstellen die passen bij jouw energieverbruik en -opwekking.

Aan de slag met de Sessy en Home Assistant

Met de Open Modus kun je de Sessy thuisaccu koppelen aan Home Assistant of andere software- en hardware-oplossingen. Zo kun je zelf bepalen hoe je de batterij oplaadt, ontladt en uitleest. Dit geeft je niet alleen inzicht in je energiegebruik, maar ook de vrijheid om je energiebeheer te automatiseren op een manier die voor jou het beste werkt. Op het Tweakers forum vind je veel informatie en toepassingen van andere Sessy gebruikers.

Wil je meer weten over hoe je de Open Modus kunt gebruiken of deel uitmaken van de Sessy community? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen, Tweakers of neem direct contact met ons op.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Een golf van media-aandacht voor onze Nederlandse thuisbatterij.

Onze thuisbatterijen en de recente investering van 2 miljoen euro door SmartHub Incubator Industry hebben overal de aandacht getrokken. Van televisiekanalen zoals RTL-Z en Omroep Gelderland tot radiostations zoals BNR, we waren letterlijk overal te […]

Sessy
Bekijk bericht
Foto installatie Sessy
Sessy logo

Kan een Sessy in mijn situatie?

Een veel gestelde vraag aan ons team is: Kan een Sessy worden toegepast in mijn situatie? Hieronder behandelen we een aantal mogelijke situaties en leggen we uit hoe Sessy hierin een rol kan spelen. Met […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Elektrische auto en een thuisaccu

In een tijd waarin duurzaamheid en energieonafhankelijkheid steeds belangrijker worden, biedt het gebruik van een elektrische auto en de thuisbatterij een innovatieve oplossing. Deze technologie maakt het niet alleen mogelijk om zelf elektriciteit op te […]

Sessy
Bekijk bericht