Sessy installateur worden

Sessy – Een fijne thuisbatterij voor installateurs 

Als installateur weet je hoe belangrijk het is om vooruit te denken en duurzame oplossingen te bieden die écht een verschil maken. Met de Sessy Slimme thuisbatterij kies je voor een toekomstbestendige thuisbatterij die staat voor Nederlandse kwaliteit, slimme technologie en de beste kennis van zaken voor een eerlijke prijs. Bij ons heb je niet te maken met tussenpartijen, wij leveren het product én de support aan jou. Heeft de klant vragen over de elektrotechnische installatie, dan bellen ze jou. Is er iets met de software? Dan staat onze klantenservice klaar om zowel jou als jouw klant te helpen.

Waarom Sessy? 

Bij Sessy willen we… 

Wij luisteren naar jou!
Jouw input, bijvoorbeeld over installatieverbeteringen, is bij ons van harte welkom en wordt serieus overwogen. Om te voorkomen dat jouw back-office druk is met moeilijke offertes uitbrengen hebben we een universeel product ontwikkeld dat werkt in elk huishouden en eenvoudig te installeren is. De vraag is niet welke thuisbatterij de klant wilt, maar waar Sessy geplaatst kan worden 😉

Benieuwd hoe de installatie van de Sessy thuisbatterij gaat? Lees hier meer.

Wat leer ik in de Sessy installatie- en adviestraining?

Wat leer je in de trainingen die je bij ons kunt volgen? Wij hebben twee dagdelen voor je voorbereid. In de ochtend duiken we de techniek in en leren we je alles om de batterij te installeren. Na deze ochtend kun je de Sessy in 2,5 uur installeren.

De techniek is super leuk maar het is ook belangrijk om klanten van goed advies te voorzien. Hiervoor hebben we de Sessy thuisbatterij adviestraining. Op deze manier kun je klanten een goed én eerlijk advies geven. Wil je alleen de installatietraining volgen? Of alleen de verkooptraining? Geen probleem geef het aan in het onderstaande formulier en we regelen het voor je!

Heb je tien Sessy’s geplaatst? Wij vieren deze mijlpaal met je. Na tien installaties krijg je het cursusgeld terug.

Programma

Sessy theorie:

Sessy praktijk:

Sessy advies:

Aanmeldformulier cursus

Adres(Vereist)
Datum(Vereist)
Vereiste voorkennis (installatie)(Vereist)
Betaalmethode
Discover
Ondersteunde creditcards: Discover
 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag & antwoord

Om zelf met Home Assistant te laden en ontladen, zijn er verschillende mogelijkheden. Home Assistant is een open-source platform dat je in staat stelt om diverse smart home-apparaten en systemen, waaronder thuisbatterijen zoals Sessy, te beheren en automatiseren. Dit is iets wat je zelf kunt doen via de open API. Op Tweakers en het Home Assistent forum is er erg veel informatie over Home Assistent in combinatie met de Sessy te vinden. Sessy geeft hier geen advies in.

Na het installeren en aansluiten van een thuisbatterij is het belangrijk om te weten dat zowel consumenten als bedrijven verplicht zijn hun thuisbatterij te registreren bij de netbeheerder. Dit geldt voor iedereen die elektriciteit opslaat, zowel in thuisbatterijen als in andere energieopslagsystemen.

Als je Sessy niet verbonden is, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het is mogelijk dat de dongels niet meer correct zijn aangesloten. Controleer daarom of de dongels goed vastzitten in hun aansluiting en of ze van stroom worden voorzien. Een groen lampje op de dongel geeft aan dat alles in orde is. Probeer eerst de dongels los te halen en opnieuw aan te sluiten, dit helpt in sommige gevallen. Een andere mogelijkheid is dat de dongels hun internetverbinding zijn kwijtgeraakt. In dat geval moet je de dongels opnieuw instellen op de wifi. Voor instructies over hoe je dit doet, kun je terecht bij onze handleiding 'Hoe stel ik mijn dongel in'.

Om je dongel of dongels voor de slimme meter correct in te stellen, dien je ze eerst aan te sluiten op de Sessy of in de P1-poort van je slimme meter. Zodra de dongels zijn aangesloten, creëren ze een wifi-netwerk met de naam 'Sessy'. Je kunt inloggen op dit netwerk met de gegevens die je vindt op de sticker die op de dongel zit. Nadat je verbonden bent met de wifi van de dongel, open je een webbrowser. Voer in de zoekbalk het adres 10.10.10.10 in. Hier zal je opnieuw moeten inloggen, met de gegevens van de sticker op de dongel, namelijk 'WEB UI GEB' en 'WEB UI WW'. Na succesvol inloggen kun je in het netwerkgedeelte de dongel of dongels koppelen aan je eigen thuiswifi. Voor uitgebreide informatie en stap-voor-stap instructies, ga naar de handleidingen. Hier vind je alles wat je moet weten over de installatie en het gebruik van je dongel voor de slimme meter, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je slimme meter dongel. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=zBB3p4jQr7I[/embed]

Wanneer je Sessy thuisbatterij offline is, kijk dan naar de handleiding van Sessy.

Nee, je garantie vervalt niet wanneer je een Sessy thuisbatterij toevoegt. Sessy is ontworpen om te werken met je bestaande omvormersysteem en raakt de bestaande aansluiting tussen de omvormer voor zonnnepannelen en de meterkast niet aan, waardoor de product garantie op je omvormer intact blijft.

De Sessy zal in veel gevallen in de buurt van de al bestaande omvormer worden geplaatst door ophanging aan de muur. De huidige groep van de zonnepanelen-omvormer wordt gebruikt voor de verbinding aan het elektriciteitsnet. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=w6lJBPOfmmg[/embed]

Nee, Sessy kan zonder hybride omvormer worden geïnstalleerd. Sessy heeft zijn eigen omvormer en werkt zowel met een hybride omvormer als met een standaard string of PV omvormer. Sessy huisbatterij kan bij elke omvormer worden aangesloten en is dus compatibel met alle soorten omvormers, wat gunstig is voor de terugverdientijd. Dit is ideaal aangezien 99% van de omvormers geen DC-uitgang heeft voor batterijaansluiting.

Voor iedereen die comfortabel is om in en aan de meterkast en 230V te werken is de installatie van Sessy goed te doen. Als dat niet het geval is, is het beter om een installateur Sessy te laten installeren.

Temperatuur heeft invloed op de capaciteit en levensduur van de batterij. Bij vorst zal de batterij zichzelf uitschakelen. Een Sessy voelt zich dus niet lekker in een koude en natte omgeving. Ook maakt de Sessy geluid met ventilatoren die de Sessy koel houden. Dit geluid kan overlast veroorzaken als de Sessy in de buurt van een leefomgeving wordt geïnstalleerd.

De beste plek voor een thuisbatterij is beschut droog en vorstvrij. Als je een omvormer hebt voor de zonnepanelen kan de Sessy het beste in de buurt van de omvormer worden geplaatst, omdat daar de benodigde aansluiting naar de meterkast al aanwezig is.

De Sessy thuis accu is 44 x 50 x 20cm groot. Om de Sessy heen is nog wat ruimte nodig hem goed te kunnen aansluiten. Sessy huisbatterij moet ook in een geventileerde ruimte staan om zijn warmte kwijt te kunnen. In deze video kun je zien hoe groot de Sessy is: [embed]https://youtu.be/66msscHd8cM[/embed]    

Ja. Heb je nog geen slimme meter, dan sluit je de Sessy aan met CT klemmen. Let op, voor de dynamische modus heb je wél een slimme meter nodig. Met een oude elektriciteitsmeter kun je alleen 'nul op de meter' draaien.

Sessy kan niet buiten geïnstalleerd worden. Vochtvorming en condens kunnen de batterij voor zonnepanelen beschadigen.

De handleidingen zijn beschikbaar op www.sessy.nl/handleidingen. Er zijn ook installatie en configuratie video's.

We houden niet van nare verrassingen, jij vast ook niet. Als we niet expliciet hebben gemeld dat er nog kosten bij komen, dan komen die ook niet.   [embed]https://www.youtube.com/watch?v=KXwxSBy1EfQ[/embed]

Nee, we verwachten niet dat Sessy thuisbatterij onderhoud nodig heeft.

Liever zien we Sessy aan de muur hangen. Maar op de grond kan ook. Hiervoor is een variant van de behuizing beschikbaar, voor de bezorging sturen wij een vragenlijst waarin wij u vragen welke variant benodigd is. Eventueel kan de Sessy thuisaccu nog aan de muur vastgemaakt worden om omvallen te voorkomen.

Bestel nu