Terug

De start van Sessy

2018 – 2021: Al jaren lopen we rond met het idee om een eigen thuisbatterij te maken. Echter, er was nog nauwelijks sprake van het afbouwen van de salderingsregeling en dynamische energiecontracten waren nog niet heel populair. Daarom hielden we ons bezig met grote, complexer te installeren systemen voor een niche markt. Het doel is altijd geweest om grotere impact te maken op de energietransitie en we realiseerden ons goed dat daar een ander systeem voor nodig was. In 2022 vonden we het tijd om aan dit avontuur te beginnen.

Maart ‘22: We hebben een technisch prototype gemaakt, waarmee we hebben aangetoond dat we Sessy aan het net aan konden sluiten en konden bepalen of de batterij moest laden of ontladen. Na de realisatie van deze demo, stonden we voor een keuze: Gaan we de Sessy technisch ontwikkelen tot deze de markt op kan, of gaan we valideren in de markt of er al voldoende vraag is naar dit concept? We besloten dat 2de te doen.

Gerelateerde berichten

Foto zonnepanelen
Sessy logo

NOS kopt ‘mensen zonder zonnepanelen zijn het bokje’

"Mensen zonder zonnepanelen zijn straks het bokje" kopt de NOS. Een thuisbatterij, waarmee je je eigen opgewekte energie opslaat voor later gebruik, kan uitkomst bieden.

Nieuws
Bekijk bericht
Sessy logo

Verandering in terugleverkosten bij energieleveranciers

Nu Vandebron heeft aangekondigd dat ze vaste maandelijkse terugleverkosten gaan berekenen aan klanten met zonnepanelen die stroom terugleveren aan het net. Volgens zoals verwacht volgen veel andere energieleveranciers op dit moment betaal je bij Greenchoice […]

Sessy
Bekijk bericht
Afbeelding euro munt
Sessy logo

Hoe verdient een Sessy thuisbatterij zichzelf terug

Een belangrijke vraag voor investeringen is: verdien ik die investering terug? Voor de aanschaf van een Sessy is dat voor veel mensen niet anders. Hieronder leggen we uit waar de terugverdientijd van Sessy van afhankelijk […]

Sessy
Bekijk bericht