Terug

Update leverschema

01-05-2023 – Het is voor velen een tijdje geleden dat jullie voor het laatst iets van ons hebben gehoord, er is veel energie gegaan naar de eerste uitleveringen van de eerste batch. Maar, natuurlijk is het ook belangrijk degene die wachten op de hoogte te houden. Dus, hierbij een interessante update waardoor je weer helemaal bij bent.

Leveringen en installaties

Natuurlijk is de belangrijkste vraag voor jou: wanneer komt mijn Sessy? Het antwoord daarop is niet heel gemakkelijk te geven. Wel kunnen we je het proces vertellen en zeggen hoever we zijn.

Het proces – Na een bestelling kom je in de wachtrij. In principe proberen we op volgorde van aankoopdatum te leveren. Als je levering in de buurt komt krijg je van ons een mail met een formulier. Daarin kan je alle informatie kwijt zodat de installateur goed voorbereid zijn werk kan doen en een werkende installatie achter kan laten. Na beoordeling van het formulier en het plannen van een logische route, sturen we een datumvoorstel voor installatie. Als je daar positief op reageert, zal de installatie op die dag plaatsvinden. Als je die dag niet kan, kan het zijn dat een volgende datum even op zich laat wachten.

Hoe ver zijn we – We hebben meer dan 100 Sessy’s nu in Nederland draaien. Dat hadden er veel meer moeten zijn. De redenen voor de vertraging zijn met name fouten die in een printplaat geslopen zijn en feedback over het geluid. Beide hebben we flink aangepakt en opgelost. Maar de gecreëerde achterstand is een feit.

Het goede nieuws is dat de productie nu goed op gang is en we wekelijks nieuwe installateurs aantrekken om Sessy’s te installeren. Productie, installatie en beschikbaarheid moeten allemaal bij elkaar komen, dit gaat steeds sneller maar we draaien nog niet op volle toeren. Zonder in deze algemene mailing in te kunnen gaan op de individuele gevallen, is het beeld nu samengevat in het onderstaande plaatje. We zien dat batch 1 plaatsvond in het eerste kwartaal, met overloop in kwartaal 2. Batch 2 zal deels nog in kwartaal 3 plaatsvinden en batch 3 zal deels gebeuren in het vierde kwartaal.

Natuurlijk werken we er heel hard aan om de installatiecapaciteit uit te breiden en op dit schema in te lopen. Het is voor veel installateurs nieuw om producten als een Sessy te installeren maar we ontvangen veel positieve feedback van de installateurs over het gemak maar ook zeker het plezier! Dat is een goed bruggetje naar een voorstel hieronder.

Installatiecapaciteit

Om in te kunnen lopen op de achterstand, kunnen jullie helpen. Als je een Sessy inclusief installatie hebt gekocht en je hebt een voor jouw bekende (huis)installateur die Sessy kan installeren, dan kunnen wij dat wellicht met jullie geregeld krijgen. Als jullie aan ons kenbaar maken dat je een installateur kent die Sessy voor je wil installeren, mail ons op info@sessy.nl. Wij maken met deze installateur afspraken over leveringen, ondersteuning, kosten en garanties. Mocht dit een optie voor je zijn, kan dat de wachttijd verkorten.

Natuurlijk proberen we in contact te komen met installateurs die de capaciteit hebben om ook bij anderen de Sessy’s netjes werkend aan de muur te krijgen. Als je heel goede ervaringen hebt met een bepaalde installateur, dan helpt het ons als je ons een bedrijfsnaam en contactpersoon toestuurt.

Mocht een installateur Sessy niet kennen en batterijen een beetje spannend vinden, dan zijn de installatiehandleidingen hier te vinden: https://sessy.nl/handleidingen/. Deze handleidingen zijn nog niet definitief, maar goed genoeg om te zien dat elke installateur dit kan.

Portal aangepakt

We hebben er nog niet veel over gecommuniceerd, maar Sessy heeft een portal waar je kan zien wat Sessy aan het doen is (https://portal.sessy.nl). Hoewel functioneel, is het portal nog volop in ontwikkeling en we werken er continu aan om het beter te maken. Elke week lanceren we verbeteringen en nieuwe functies. Dus als je al een Sessy hebt hangen, kijk dan regelmatig naar het portal voor updates.

Heb je wel al Sessy’s hangen, maar je Sessy(‘s) nog niet aangemeld in het portal? Dan kan je dat alsnog doen. De procedure is simpel en staat hier: https://sessy.nl/handleidingen/.

ISO9001 gehaald

Onze organisatie heeft deze week een externe audit van ISO9001 gehad. Deze fase 2 audit geeft, bij het halen, de door ons zeer gewenste ISO9001 certificering. Dit certificaat is voor ons belangrijk om naar buiten te laten zien dat we een continu lerende organisatie zijn die gestandaardiseerde processen hanteert voor ontwerp, productie (assemblage) en distributie. Het resultaat van de audit was heel positief. De audit moet nog door de accrediteur beoordeeld worden en daarna kunnen we het begeerde certificaat ingelijst aan de muur hangen.

Homey app

Naast een eigen portal vinden wij het bij Charged belangrijk dat Sessy opgenomen kan worden in het huishouden waar ook andere platformen actief zijn. Een populair platform is het huisautomatiseringssysteem Homey (https://homey.app/nl-nl/app/nl.sessy/Sessy/). De app die gebouwd is integreert de Sessy volledig in de Homey-Pro. Ondersteuning van de cloud versie van Homey wordt nog uitgewerkt. Nu heb je nog een Homey Pro nodig. Voor de duidelijkheid: Sessy werkt dus prima zonder Homey, maar werkt ook goed met Homey.

 

Home Assistant integratie

Ook voor het platform Home Assistant is er een integratie. Met veel dank aan een gebruiker die op Tweakers bekend staat als PimDoos. De integratie is te vinden op github (https://github.com/PimDoos/ha-sessy). Dit is een van de redenen dat we Sessy een open API hebben gegeven. We worden enthousiast dat dit wordt opgepakt door de community en kijken uit naar ontwikkelingen die we samen nog meer kunnen doen.

Gebruikersdag een succes

We hebben een succesvolle eerste versie van een gebruikersdag achter de rug. Op 25 maart jl. hebben meer dan 200 mensen de reis naar Herveld gemaakt om daar het team achter Sessy te ontmoeten. Het was, volgens de feedback die we kregen, een leuke en nuttige middag. Veel vragen die er leven bij de aanwezigen zijn besproken, ideeën zijn uitgewisseld en contacten zijn gelegd.

Als iemand nog leuke foto’s heeft gemaakt en kan delen met info@sessy.nl, dan graag, want wij zijn ze vergeten te maken 😊.

Aankondiging gebruikersdag 2, 3 en 4

We hebben voor deze eerste editie toen alleen mensen uitgenodigd die zich vroeg in de voorverkoopfase van Sessy hebben ingeschreven. Omdat mensen het erg nuttig vonden, willen we alle kopers van Sessy de gelegenheid geven om ook langs te komen. We hebben 3 data uitgekozen om jullie te ontvangen met al jullie vragen, ideeën en verzoeken. Wij staan met het team klaar om jullie verder te helpen. We doen dit met een open inloop, waarbij je langs verschillende tafels kan lopen om met verschillende teamleden te spreken over productie, koppelingen, software, installatie en wat dan ook.

Op korte termijn volgt een e-mail met de uitnodiging. In deze uitnodiging kunnen jullie kenbaar maken op welke dag jullie kunnen en willen langskomen. Om alvast in de agenda vast te leggen, de data voor de gebruikersdagen zijn:

  • Vrijdag 9 juni
  • Vrijdag 23 juli
  • Zaterdag 15 juli

Alle bijeenkomsten zullen tussen 14:00 en 17:00 uur zijn in Herveld. Adres: Zalencentrum de Hoendrik aan het Dorpsplein 22, 6674 BW Herveld. Als er teveel aanmeldingen zijn, moeten we aanmeldingen doorschuiven naar gebruikersdagen die we na de zomervakanties gaan organiseren. We zullen jullie na aanmelding een uitnodiging sturen.

Voorbeeld installaties

Nu we al een heel aantal Sessy’s in het veld hebben, kunnen we ook wat foto’s delen van installaties. Dit geeft wellicht een goed beeld van wat je voor jouw situatie kan verwachten.

Tot slot

We hopen dat jullie na het lezen van deze mail weer helemaal up-to-date zijn. We zijn op de goede weg, we doen de goede dingen, maar het pad is soms wat hobbeliger dan we hadden voorzien. We hopen jullie op de gebruikersdagen te zien. Natuurlijk geldt dat jullie ook nog altijd kunnen bellen en mailen met vragen en opmerkingen (hopelijk niet allemaal tegelijk 😊).

Met vriendelijke groet,

 

Team Sessy

Corinne, Max, Martijn, Marc, Wijnant, Feras, Frank, Tiemen, Tom, Anita, Twan, Roeland

Gerelateerde berichten

Afbeelding euro munt
Sessy logo

Hoe verdient een Sessy thuisbatterij zichzelf terug

Een belangrijke vraag voor investeringen is: verdien ik die investering terug? Voor de aanschaf van een Sessy is dat voor veel mensen niet anders. Hieronder leggen we uit waar de terugverdientijd van Sessy van afhankelijk […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen per 1 januari 2027

Energiekosten vormen een groot deel van de maandelijkse lasten voor veel huishoudens en bedrijven. Een manier om kosten te besparen is het aanschaffen van zonnepanelen. De overheid stimuleert sinds 2004 Nederlandse huishoudens om te investeren […]

Nieuws
Bekijk bericht
Sessy logo

Hoe werkt SessyConnect?

Let op! je kunt de Sessyconnect modus al selecteren, maar leveranciers zullen hier pas vanaf 1 mei gebruik van maken Een nieuwe modus, SessyConnect! Hoe het werkt en wat je hiervoor moet doen leggen we […]

Sessy
Bekijk bericht