1 min leestijd
Terug

Welke slimme meter heb ik?

De slimme meter wordt sinds 2015 grootschalig geïnstalleerd in Nederland. Naast dat het erg handig is dat deze meter automatisch de meterstanden van zowel stroom als gasverbruik kan doorgeven, beschikken de meeste slimme meters over een externe uitleespoort. De aanduiding voor deze poort is P1. Dit biedt jou als bewoner, met behulp van wat uitleesapparatuur, de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in je verbruik of export van energie.

Ook Sessy maakt gebruik van deze P1 poort. Sessy gebruikt de uitgelezen informatie lokaal om te regelen of Sessy energie moet gaan leveren of opslaan.

De slimme meter wordt steeds slimmer, hierdoor zijn er verschillende versies van communicatieprotocollen ontstaan. Hieronder staat een aantal voorbeelden van de verschillende versies die er zijn.

DSMR 2

DSMR 4

DSMR 5

Bij Domoticx hebben ze een mooie tabel gemaakt met een overzicht van merken en types:

bron: http://domoticx.com/p1-poort-slimme-meter-hardware/

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Omvormer uitschakelen of zonnepanelen uitschakelen, hoe slim is dat?

Schakel jij ook je zonnepanelen uit als de energieprijzen negatief zijn? Ik niet! Althans, meestal niet. Maar waarom zou je dat wel doen? Geld betalen voor de energie is heel normaal, diverse bedrijven opereren en onderhouden systemen […]

3 min leestijd
Achtergrond
Bekijk bericht
Sessy logo

Thuisbatterijen, energietransitie en de échte kosten.

Het recente onderzoek van CE Delft, uitgevoerd in opdracht van Huawei en gepubliceerd in oktober 2023, onderzocht de rol die thuisaccu’s spelen in de energietransitie van Nederland. Hieronder vatten wij belangrijke punten samen en trekken […]

5 min leestijd
Achtergrond
Bekijk bericht
NOS journaal
Sessy logo

Subsidie voor je thuisbatterij: Sessy gespot in het NOS-journaal!

01 februari 2023

Er is veel discussie gaande over de aflopende salderingsregeling van de overheid, waarbij zonnepaneelhouders nu nog geld krijgen voor hun opgewekte zonnestroom. Het alternatief? Subsidie voor een thuisbatterij, waarin je je eigen opgewekte energie opslaat voor later gebruik.

Nieuws
Bekijk bericht