Terug

Btw op Sessy thuisbatterij terugvragen, het kan vanaf nu!

Goed nieuws voor iedereen die overweegt een slimme thuisbatterij aan te schaffen, of al een slimme thuisbatterij heeft. Recentelijk is bekend geworden dat consumenten de btw op de aankoop van een thuisbatterij in principe kunnen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit is de eerste subsidie op thuisbatterijen voor consumenten. Dit geldt zowel voor mensen die al zonnepanelen hebben als voor diegenen die alleen een thuisbatterij willen aanschaffen. Onze partner De Centrale heeft dit mogelijk gemaakt en helpt je hier graag bij.

Waar moet je aan voldoen om je btw voor een thuisbatterij terug te krijgen?

  • Je hebt een dynamisch energiecontract

Je hebt een contract nodig bij een energieleverancier die dynamische tarieven hanteert en dit contract moet op jouw naam staan.

  • Je Sessy thuisbatterij draait op de dynamische modus

De mogelijkheid om BTW terug te krijgen via De Centrale is exclusief voor thuisbatterijen die geïnstalleerd zijn met slimme aansturing. Dit systeem zorgt ervoor dat energie voordelig wordt ingekocht en tegen een hogere prijs wordt verkocht.

  • Je heb nog geen gebruik gemaakt van de Kleine Ondernemersregeling (KOR)

Een andere voorwaarde is dat de aanvrager zelf nog niet eerder btw op bijvoorbeeld zonnepanelen terug heeft gevraagd. Het kan zijn dat je de btw terug hebt gevraagd bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Voldoe je niet aan een van deze voorwaarden? Geen probleem, De Centrale BTW Teruggave kan je misschien toch ondersteunen. Neem hiervoor contact met hun op.

Btw-teruggave voor thuisbatterijen

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in de energietransitie. Het maakt de aanschaf van een thuisbatterij financieel aantrekkelijker, waardoor de terugverdientijd aanzienlijk vermindert. Met de btw-teruggave daalt de terugverdientijd. Een cruciale voorwaarde voor het terugvragen van de btw is het hebben van een dynamisch energiecontract. Dit contract stelt batterijeigenaren in staat om energie te verhandelen op de energiemarkt. Door deze handel wordt de consument door de Belastingdienst gezien als btw-ondernemer, wat noodzakelijk is voor de btw-teruggave. Het handelen in energie kan door de dynamische modus van Sessy aan te zetten automatisch geregeld worden. Deze software laadt de batterij op wanneer de energieprijs laag is en verkoopt de energie weer als de prijs hoog is.

Hoe vraag ik de btw terug voor mijn thuisbatterij?

Je kan hier de btw-test doen om te zien of je in aanmerking komt. Voor de btw-teruggave is het nodig om enkele documenten aan te leveren aan De Centrale, zoals een kopie van de factuur van de batterij, informatie over de gebruikte aansturingssoftware (geef aan dat het om Sessy gaat) en een kopie van het dynamische energiecontract. Het is belangrijk om te weten dat niet alle thuisbatterijen geschikt zijn voor energiehandel. Dit hangt af van de fabrikant en leverancier. Sessy thuisbatterij is geschikt om btw terug te vragen. Vooralsnog kan dit alleen met een dynamisch energiecontract, maar achter de schermen is Sessy bezig om dit mogelijk te maken voor alle klanten. Zodra dit rond is, zullen we onze klanten op de hoogte stellen.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Thuisbatterijen, energietransitie en de échte kosten.

Het recente onderzoek van CE Delft, uitgevoerd in opdracht van Huawei en gepubliceerd in oktober 2023, onderzocht de rol die thuisaccu’s spelen in de energietransitie van Nederland. Hieronder vatten wij belangrijke punten samen en trekken […]

Sessy
Bekijk bericht
Grafiek voltage capacity curve
Sessy logo

Technische achtergrond informatie

Heb je meer informatie nodig om Sessy experimenteel of naar andere behoeften aan te sturen? Op deze pagina zullen technische details delen met de community. Download hier de api documentatie om Sessy lokaal uit te […]

Sessy
Bekijk bericht
Foto zonnepanelen
Sessy logo

Haal nog meer voordeel uit je zonnepanelen met een thuisbatterij!

Ben jij in het bezit van zonnepanelen en wil je daar nog meer voordeel uithalen? Met de stijgende energieprijzen en een elektriciteitsnet dat op knappen staat, loont het enorm om je eigen stroom op te […]

Sessy
Bekijk bericht