Terug

Ontdek de nieuwe eco-modus van Sessy thuisbatterij – Slimmer energie gebruiken!

Onze gebruikers die nu niet zelf willen programmeren kiezen tussen nul-op-de-meter modus of de dynamische modus. Uit jullie feedback blijkt echter dat deze modi niet altijd perfect aansluiten bij jullie wensen. Zo hebben we gehoord:

  • In de winterperiode is er vaak te weinig zonne-energie beschikbaar om de batterij volledig op te laden en de nul-op-de-meter modus efficiënt te gebruiken.
  • De dynamische modus verkoopt ook energie aan het net, wat niet voor iedereen wenselijk is.

Om beter op deze behoeften in te spelen, introduceren we met de eco-modus.

Hoe werkt de Eco-modus van Sessy?
In de eco-modus zal Sessy automatisch beginnen met laden tijdens de goedkoopste uren (het aantal uren en het laadvermogen kun je zelf instellen). Zodra deze voordelige uren voorbij zijn, schakelt Sessy over naar nul-op-de-meter, waarbij de opgeslagen energie exclusief voor jouw huishouden wordt gebruikt. Zo benut je altijd de meest voordelige energie.

Stel, je hebt Sessy ingesteld om tijdens de drie goedkoopste uren van de dag te laden, dan ziet dat er ongeveer uit als onderstaande afbeelding, de prijzen waren hier het goedkoopste tussen 14:00 en 17:00. Na deze periode gebruikt Sessy thuisaccu de opgeslagen energie alleen nog voor jouw huishouden. Hierdoor verhoog je je energieonafhankelijkheid en verlaag je de energiekosten.

We noemen dit eco omdat de goedkoopste uren vaak ook de uren van duurzame opwek zijn, dan is er vaak een overschot aan energie. Sessy thuisbatterij is nog slimmer geworden met deze nieuwe modus! Wil je het verschil tussen de modi beter begrijpen? Lees dan dit artikel.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Hoe werkt SessyConnect?

Let op! je kunt de Sessyconnect modus al selecteren, maar leveranciers zullen hier pas vanaf 1 mei gebruik van maken Een nieuwe modus, SessyConnect! Hoe het werkt en wat je hiervoor moet doen leggen we […]

Sessy
Bekijk bericht
Eerste thuisbatterij van Nederlandse makelij gaat in productie
Sessy logo

Maak kennis met Sessy: dé bestverkochte thuisbatterij van Nederland

Wil jij jouw energiekosten verlagen en onafhankelijker worden van het stroomnet? Sla dan jouw eigen opgewekte energie op, voor gebruik op een later moment. Hoe? Met thuisbatterij Sessy!

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Nieuw verdienmodel verkort terugverdientijd thuisbatterij

Producent Charged van Nederlandse Sessy gaat samenwerking aan met Frank Energie Consumenten met een dynamisch energiecontract bij Frank Energie hebben een extra mogelijkheid gekregen om geld te verdienen met hun Sessy thuisbatterij. Door met hun […]

Sessy
Bekijk bericht