Terug

NOS kopt ‘mensen zonder zonnepanelen zijn het bokje’

“Mensen zonder zonnepanelen zijn straks het bokje” kopt de NOS. Een thuisbatterij, waarmee je je eigen opgewekte energie opslaat voor later gebruik, kan uitkomst bieden. Ook wanneer je geen zonnepanelen hebt. Dit geldt alleen voor mensen met een dynamisch energiecontract.

Als je een dynamisch energiecontract hebt, kun je wanneer het geen piekuren zijn, de goedkope energie opslaan voor later gebruik. Bijvoorbeeld wanneer er veel wind of zon is, of vroeg in de ochtend of s’ avonds laat. In combinatie met een thuisbatterij, zoals Sessy, kan je dit veel geld besparen en opleveren.

Sessy kijkt namelijk wanneer het beste moment is om te laden en ontladen. Dit doet hij op basis met de connectie met je uurprijzen, die meet hij. Op die manier beslist hij voor jou wanneer het meest geschikte moment is om energie in te kopen, om die vervolgens op te slaan in je thuisbatterij en te gebruiken op de momenten dat jij dit nodig hebt. Of om deze energie terug aan het net te leven tegen maximale winst!

Kortom: je biedt de stijgende energieprijzen het hoofd, zonder dat je zonnepanelen hebt!

Lees hier het volledige artikel van NOS.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Wat is het verschil tussen een 1-fase en 3-fase aansluiting?

In Nederland zijn zowel 1-fase als 3-fase elektrische aansluitingen gangbaar. Een 1-fase aansluiting heeft één voedingsdraad die van de hoofdkabel naar het gebouw loopt, terwijl een 3-fase aansluiting drie stroomdraden gebruikt. Hierdoor kan een 3-fase […]

Sessy
Bekijk bericht
NOS journaal
Sessy logo

Subsidie voor je thuisbatterij: Sessy gespot in het NOS-journaal!

Er is veel discussie gaande over de aflopende salderingsregeling van de overheid, waarbij zonnepaneelhouders nu nog geld krijgen voor hun opgewekte zonnestroom. Het alternatief? Subsidie voor een thuisbatterij, waarin je je eigen opgewekte energie opslaat voor later gebruik.

Nieuws
Bekijk bericht
Visual hybride systemen
Sessy logo

On-grid, Off grid en hybride systemen uitgelegd

In dit artikel behandelen we de verschillende type systemen die met batterijen werken. Zo weet je na het lezen het verschil tussen een On-grid, een Off-grid en een hybride systeem. On-grid Een On-grid system kan […]

Sessy
Bekijk bericht