Terug

Terugblik 2023

Terwijl we het einde van het jaar naderen, willen we graag een moment nemen om terug te kijken op de reis van Sessy thuisbatterij. Dat was een periode van uitdagingen en groei die we zonder jou nooit hadden kunnen meemaken.

Q1 De start

In Q1 stonden we in de startblokken en begonnen we met installeren. Na twee weken installeren in januari moesten we weer terug naar de tekentafel. De eerste klanten vonden Sessy toch iets te veel geluid produceren. Dit was een tijd van lange dagen en late avonden, maar het heeft de Sessy een stuk stiller gemaakt.

Q2 Capaciteitsuitdagingen

Door de ongeplande stilstand in het eerste kwartaal moesten we alle zeilen bijzetten om de achterstand goed te maken. Met man en macht hebben we gewerkt aan het opschalen van onze productie en installatiecapaciteit. Langzaam maar zeker kwam de vaart er in en kwamen we op stoom.

Q3 Overwinnen van problemen
In Q3 stonden we voor uitdagingen in de software. Maar met innovatie, luisteren naar jullie ideeën en hard werken hebben we de interne software van Sessy en het portal een stuk beter gemaakt. In juli begonnen de achterstand op installaties eindelijk terug te lopen. Voor de beeldvorming: we hebben in het derde kwartaal 664 Sessy’s geïnstalleerd.

Q4 Doorbraak en groei
Nu, in Q4, hebben we in totaal meer dan 2000 Sessy’s succesvol geïnstalleerd! We hebben een grotere werkplaats en partnerschappen met installatiebedrijven die Sessy’s ook gaan verkopen.

Naast een passie voor batterijen, heeft Roeland ook een passie voor statistieken. Deze excel-nerd kon zijn jaar niet beter afsluiten dan met onderstaande opsomming.

Sessy Statistieken:

  • Totale opslagcapaciteit van alle geproduceerde Sessy’s in MWh: meer dan 11 MWh. Dit is 4,3 MW die we kunnen ontladen. Hiermee zou Sessy 1/5 van een kleine aardgascentrale in Nederland kunnen vervangen. Op naar meer!
  • Hoeveel Sessy’s zijn er gemiddeld per klant? 1,4 Sessy’s per huishouden, er is zelfs één huishouden met 10 Sessy’s.
  • Aantal software releases: tot nu toe waren er 30 software releases.
  • Aantal installaties dit jaar: Er zijn 2000 Sessy’s geïnstalleerd, onze installatiepartner SDK zetten we graag in het zonnetje, want SDK heeft meer dan 800 Sessy’s geïnstalleerd. 🌞
  • Minuten gebeld: We hebben 20.443 minuten gebeld. Dat zijn ongeveer 82 minuten per werkdag.
  • Aantal muntjes voor de koffieautomaat: 1.890 muntjes. Thee niet meegeteld, Twan en Roeland drinken eigenlijk alleen maar thee.
  • Medewerkers: Er werken 16 mensen bij Sessy, met een gemiddelde leeftijd van 34.
  • Waar wonen de meeste van onze klanten? We hebben klanten in 333 verschillende steden en dorpen in Nederland, de meeste bestellingen hebben we ontvangen uit Alphen aan den Rijn. De meest noordelijke Sessy hangt in Uithuizen, de meest zuidelijke in Sint Geertruid, de meest oostelijke Nieuweschans in en de meest westelijke Sessy hangt in Westkapelle. Zelfs op de Waddeneilanden hangen 6 Sessy’s.
  • Waar hangen de Sessy’s? Dat laat de onderstaande kaart zien.

Sessy kaart

Dit jaar was een reis van leren, groeien en innoveren. Jouw steun en vertrouwen in Sessy hebben ons geholpen deze mijlpalen te bereiken. We kijken uit naar wat het komende jaar brengt en hoe we samen verder kunnen bouwen aan een duurzamere toekomst. Bedankt voor het deel uitmaken van onze reis.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Sessy Thuisbatterij integreren in je home automation

Wij houden niet van partij afhankelijke systemen, om je zoveel mogelijk vrijheid te geven is Sessy ontwikkeld om in elk huishouden geplaatst te kunnen worden. Heb je al een home automation systeem? Sessy laat zich […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Wat is onbalans op het elektriciteitsnet?

We krijgen veel vragen over hoe onze Sessy thuisbatterij een rol speelt op de ‘onbalansmarkt’. Hier is de uitleg over het hoe en waarom van onbalans en de rol van Sessy hierin. Wat is onbalans?  […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen

Energiekosten vormen een groot deel van de maandelijkse lasten voor veel huishoudens en bedrijven. Een manier om kosten te besparen is het aanschaffen van zonnepanelen. De overheid stimuleert sinds 2004 Nederlandse huishoudens om te investeren […]

Sessy
Bekijk bericht