Terug

Update over de ontwikkelingen

Er is weer een hoop te vertellen over Sessy. In deze mail lees je de laatste stand van zaken over de ontwikkelingen.

NOS uitzending 17 januari

Als je het NOS journaal van 18.00 of 20.00 van dinsdag 17-01-2023 hebt gezien, dan heb je gezien en gehoord dat de 2de kamer bezig is met de afbouw van de salderingsregeling. Wellicht heb je zelfs Sessy voorbij zien komen bij een van de eerste deelnemers aan de voorverkoop vorig jaar. Ron, je stond er goed op!

Als de NOS op bezoek komt geeft dat wat stres, maar ook een hoop leuke reacties.

Levering prototypes

Eind 2022 hebben we bij drie klanten een prototype geïnstalleerd. Dat was hard werken voor het team, maar het is gelukt. Judith, Hans en Ron dank voor het mogen ophangen van de prototypes in afwachting van jullie uiteindelijke versie van Sessy!

We kunnen nu data verzamelen en de leerpunten van de eerste installaties verwerken. Een aantal onhandigheden waar we tegenaan liepen zijn we nog aan het oplossen, dat duurt langer dan we hadden gedacht. Maar goed alles om een goed product af te kunnen leveren.

Certificering

Eind 2022 hebben we door een laboratorium testen laten uitvoeren op het cellenpakket in de Sessy voor de UN38.3 keuring. Gelukkig zijn we geslaagd! Met dit certificaat mogen we nu Sessy’s over de weg vervoeren. Een mooie stap op weg naar het bewijs dat Sessy aan alle veiligheidsnormen voldoet.

Een ander belangrijk certificaat is EN50549. Deze norm gaat over het mogen terug-leveren op het net. Een heel strikte norm die er voor zorgt dat ons elektriciteitsnet niet uitvalt. We zijn met een deel van het team en een Sessy naar Keulen gereden om een zogenaamde pre-compliance test te doen. We wilden graag weten hoeveel van de testen we al door zouden komen, voor we voor de echte test gaan. Als we zo naar de resultaten kijken, gaan we daar voor het einde van januari ook goed doorheen komen.

Productie

Waar onze productiehal tot voor kort nog gevuld was met testen en apparatuur, wordt de hal nu ingericht voor de productie. De meeste onderdelen die nodig zijn voor een Sessy staan al in de rekken te wachten tot ze geassembleerd kunnen worden. We hadden al willen beginnen, maar het is nu verstandig om de gevonden problemen met de prototypes eerst goed op te lossen.

Installatiecapaciteit

Al vroeg in de ontwikkeling hebben we nagedacht over de installatiecapaciteit die we nodig hebben om alle Sessy’s door installateurs aan de muur te kunnen hangen. Zoals veel mensen wellicht al wel weten, zijn goed installateurs erg druk en dus moeilijk te vinden. Dit zou voor het eerste kwartaal mogelijk voor wat vertraging kunnen zorgen in de uitlevering en installatie van sommige Sessy’s. Mocht dit voor een deel van de bestellingen met levering in het eerste kwartaal van dit jaar spelen, dan zullen we de betrokken mensen daarvan op de hoogte brengen en dit goed proberen op te lossen.

Tot slot

We hopen jullie met deze update weer op de hoogte te hebben gebracht van de ontwikkelingen. Als jullie meer willen weten, vragen hebben (of ideeën). Dan kunnen jullie ons altijd bellen.

 

Groet,

Twan, Roeland, Martijn, Corinne, Marc, Max, Anita, Tom, Tiemen

Gerelateerde berichten

Sessy logo

De milieu-impact van een thuisbatterij

De discussie over de milieu-impact van thuisbatterijen in de energietransitie is complex. Voor- en tegenstanders werpen over en weer meningen en feiten op om hun punt te maken. Met dit artikel willen we onze visie […]

Bekijk bericht
Sessy, de thuisbatterij
Sessy logo

Eerste thuisbatterij van Nederlandse makelij gaat in productie

ULFT, 29 augustus 2022 – Na een succesvolle crowdfundingactie begint startup Charged volgende week met de productie van de eerste thuisbatterij van Nederlandse makelij. Door de slimme software zorgt deze Sessy ervoor dat bezitters van […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Hoe werkt SessyConnect?

Let op! je kunt de Sessyconnect modus al selecteren, maar leveranciers zullen hier pas vanaf 1 mei gebruik van maken Een nieuwe modus, SessyConnect! Hoe het werkt en wat je hiervoor moet doen leggen we […]

Sessy
Bekijk bericht