Terug

Aankoop

De installatiekosten verschillen per installateur.

 • 1 Sessy kan op 1&3-fase
 • 2 Sessy’s kunnen op 1&3-fase
 • 3 Sessy’s kunnen op 1&3-fase
 • 4 Sessy’s kunnen op 3-fase
 • 5 Sessy’s kunnen op 3-fase
 • 6 Sessy’s kunnen op 3-fase

Wil je uitgebreidere informatie? Lees dan hier verder ‘Kan een Sessy in mijn situatie‘?

 • 1 Sessy kan op 1&3-fase
 • 2 Sessy’s kunnen op 1&3-fase
 • 3 Sessy’s kunnen op 1&3-fase

Wil je uitgebreidere informatie? Lees dan hier verder ‘Kan een Sessy in mijn situatie‘?

Voor elke 3000 kWh aan jaarlijks energieverbruik, adviseren we de aanschaf van één Sessy thuisaccu. Heb je een verbruik van 6000 kWh? Dan zijn twee Sessy thuisaccu’s een slimme keuze. Belangrijk om te weten: bij een thuis accu zijn twee zaken cruciaal – de energiecapaciteit (uitgedrukt in kWh) en het vermogen (in kW). Elke Sessy thuisaccu heeft een capaciteit van 5 kWh en een vermogen van 1,7 kW.

De opslagcapaciteit van onze thuisaccu, gemeten in kilowattuur, bepaalt hoeveel energie je kunt opslaan. Met één Sessy sla je 5 kWh op, met twee verdubbel je dit naar 10 kWh, enzovoort. Voor een gemiddeld Nederlands huishouden is een 5 kWh accu vaak voldoende. Dit lijkt misschien beperkt, maar het staat gelijk aan ongeveer 300 keer je telefoon opladen, 5 keer de was doen of 150 broodjes roosteren. Op zonnige dagen kunnen 10 zonnepanelen tussen de 15 en 20 kWh genereren. Het is echter niet altijd zinvol om al deze energie op te slaan. Een gemiddeld huishouden verbruikt dagelijks tussen de 7 en 10 kWh, waarvan een deel direct door de zonnepanelen wordt gebruikt. Dit betekent dat er ongeveer 3-7 kWh overblijft om de overgang van dag naar avond en nacht te overbruggen, waardoor je optimaal gebruikmaakt van je eigen zonne-energie. Kiezen voor meer opslagcapaciteit betekent vaak dat je een groot deel van het jaar een accu hebt die niet volledig wordt benut. De energie in de extra accu’s blijft dan ongebruikt. Het is vaak interessanter om deze energie terug te leveren aan het net.

 

De levertijd van de Sessy thuisaccu is op dit moment 8-10 weken.

Samengevat:

 1. Bevestiging Ontvangst: Meteen na je bestelling krijg je van ons een bevestigingsmail. Dank voor je bijdrage aan een duurzamere wereld!
 2. Installatieformulier: We laten je binnen 6 weken weten hoe je je voorbereidt op de installatie. Je ontvangt hiervoor een handig formulier.
 3. Formuliercontrole: We nemen je formulier zorgvuldig door. Is alles in orde? Dan geven we groen licht. Mochten we nog vragen hebben, dan hoor je van ons.
 4. Plannen: Onze ‘planningstovenaar’ matcht je met een van onze installateurs, afgestemd op jouw agenda. Je ontvangt van ons een datum en tijd.
 5. Installatiedag: Onze installateur is ongeveer 2 tot 3 uur bij je. We zorgen voor een vlekkeloze installatie, stellen de app in en ruimen alles weer netjes op.
 6. Welkom bij de Club: Hoera, je bent nu officieel een trotse Sessy thuisbatterij eigenaar!

Kosten verlaging bij een dynamisch contract, hoger eigen gebruik, minder terugleverkosten betalen, onafhankelijker van het overheid en voorbereid op de afbouw van de salderingsregeling.

1. Duurzaamheid: Met een thuisbatterij sla je zelf opgewekte zonne-energie op voor later gebruik. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen en bijdraagt aan een groenere planeet.

2. Besparing op energiekosten: Door energie op te slaan wanneer het aanbod hoog en de prijs laag is, en deze te gebruiken wanneer de prijs hoog is, kun je besparen op je energierekening.

3. Onafhankelijkheid: Een thuisbatterij verhoogt je onafhankelijkheid van het energienet en van schommelende energieprijzen. Je hebt meer controle over je energievoorziening.

4. Voorbereid op de toekomst: Met een thuisbatterij ben je alvast voorbereid op veranderingen in energiebeleid, zoals de afbouw van de salderingsregeling en het rekenen van terugleverkosten voor bezitters van zonnepanelen.

 

Bij Sessy vinden we je privacy belangrijk. Je gegevens worden buiten onze wettelijke verplichtingen niet met derden gedeeld. Wij gebruiken je persoonlijke informatie strikt voor interne doeleinden, zoals het bijhouden van je bestelling, en ondernemen geen acties met je gegevens buiten het je op de hoogte houden van de status van je bestelling of je helpen met vragen over je Sessy thuis accu.

Een Sessy komt het best tot zijn recht in een klein en zuinig huishouden van twee personen. Ben je met meer personen, dan kunnen meer Sessy’s zin hebben. Vooral bij een dynamisch contract heeft het nut om meer dan één Sessy aan te schaffen, elke additionele batterij heeft hetzelfde verdienvermogen.

Wij raden aan om per ongeveer 3000 kWh verbruik per jaar één Sessy thuisbatterij aan te schaffen, voor 6000 kWh heb je twee Sessy thuisbatterijen nodig, etc. etc. Let op, voor een batterij zijn twee dingen belangrijk: energie (kWh) en vermogen (kW). Een Sessy heeft 5 kWh en 1,7 kW vermogen.

De capaciteit van onze thuisbatterij, uitgedrukt in kilowattuur, bepaalt hoeveel energie je kunt bewaren. In één Sessy bewaar je 5 kWh, in twee Sessy’s 10 kWh etc. etc. Voor een gemiddeld Nederlands huishouden is een batterij van 5 kWh voldoende. Dit lijkt misschien niet veel, maar het staat gelijk aan ongeveer 300 keer je telefoon opladen, 5 keer de was draaien of 150 broodjes roosteren. Op zonnige dagen kan je met 10 zonnepanelen tussen de 15 en 20 kWh opwekken. Het is echter niet altijd nuttig om al deze energie op te slaan. Gemiddeld verbruikt een huishouden tussen de 7 en 10 kWh per dag, waarvan een deel direct door de zonnepanelen aan je apparaten wordt geleverd. Dit betekent dat er ongeveer 5 kWh overblijft die je wilt gebruiken om de periode van dag naar avond en nacht te overbruggen, zo maak je optimaal gebruik van je eigen zonne-energie. Kies je voor meer opslagcapaciteit, dan heb je een groot deel van het jaar een batterij die niet optimaal benut wordt. De energie in de extra batterijen staat letterlijk stil. Het is veel interessanter om deze energie terug aan het net te leveren.

Als algemene richtlijn raden we aan om één Sessy thuisbatterij te overwegen voor elke 2000-3000 kWh aan energieverbruik. Dus, voor een huishouden dat meer dan 6000 kWh per jaar verbruikt, zou het aanschaffen van twee Sessy thuis batterijen een optie zijn. Als je een dynamisch energiecontract hebt, kan het hebben van extra opslagcapaciteit voordelig zijn om te profiteren van variabele tarieven. Echter, zoals altijd, is het beter om voorzichtig te zijn bij het schatten van je behoeften – zoals het gezegde luidt, ‘beter een Sessy te weinig dan te veel.’

 

Wanneer we een afspraak maken om Sessy te komen installeren, zullen we ook de factuur sturen van het restbedrag. Als je de optie hebt gekozen om 100% aan te betalen bij reservering, dan volgt er natuurlijk geen restbedrag.

We houden niet van nare verrassingen, jij vast ook niet. Als we niet expliciet hebben gemeld dat er nog kosten bij komen, dan komen die ook niet.

 

De combinatie van de gunstige prijs en mogelijkheid om met alle inverters te werken en met dynamische prijzen om te gaan én op de onbalans te handelen, maakt dat Sessy in zeer korte tijd zeer populair is geworden en veel gereserveerd wordt. Dat zorgt voor oplopende productie en levertijden. We werken hard aan opschaling om batches sneller uit te kunnen leveren! Dus wellicht gaat de levertijd in de praktijk meevallen.

Zeker. Als je je bedenkt, kun je de reservering annuleren. Als je een order plaatst gaan we specifiek voor jouw kosten maken om te zorgen dat jouw Sessy in de levering en productiekalender wordt opgenomen. Voor deze specifieke werkzaamheden verminderen wij de terugbetaling met 10% van de orderwaarde . Zolang je je reservering behoudt, houden wij een plekje voor je vrij in in onze orderkalender.

Bij de levering zit het volgende inbegrepen:

 • Jouw Sessy thuisbatterij
 • Muurbeugel
 • Draadloze meetapparatuur voor bij de hoofdaansluiting
 • Energie software regeling
 • Inzichten via een Sessy portal (voor PC en mobiel)

Zo snel mogelijk, maar we leven in een wereld waarbij de levering van benodigde onderdelen onzeker is. We doen er alles aan om de Sessy’s zo snel mogelijk uit te leveren en onze productie en installatiecapaciteit groter te maken. We houden je natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte van de beoogde leverdatum van jouw Sessy.

De adviesprijs voor een Sessy is €3.550,- inclusief btw. Daarmee is Sessy thuisbatterij de voordeligste slimme thuisbatterij in Nederland.

Meer over Sessy weten? Bekijk onderstaande video:

Overtuigd van Sessy?

Bestel nu
Sessy