Terug

Nul op de meter of dynamische modus, wat kies ik?

De Sessy thuisbatterij ondersteund out-of-the-box een drietal modi die het gedrag van de Sessy bepalen. Eerder schreven we per modi een artikel om de functionaliteit toe te lichten.

 1. Nul op de meter
 2. Dynamische modus
 3. Open modus

 

In dit artikel helpen we jou bij het kiezen welke modi voor jou is.

 

 1. Nul op de meter – De modus voor het verhogen van jouw eigenverbruik. Hoeveel van de opgewekte energie verbruik je zelf en welk deel stuur je naar het elektriciteitsnet. Een huishouden met 10 zonnepanelen heeft gemiddeld een eigenverbruik van 30 tot 35%. Dit kun je verhogen door bijvoorbeeld overdag de vaatwasser aan te zetten, dat is de kortste en voordeligste stap in het verhogen van jouw eigenverbruik. Overdag TV kijken zodat dat ’s avonds niet meer hoeft gaat lastig, Sessy slaat overtollige energie op en voorziet jouw woning ‘s avonds en ‘s nachts van deze opgeslagen energie.
   • Energiecontract
    • Vast, nul op de meter is de modus wanneer je een vast contract hebt
    • Variabel, nul op de meter is de modus wanneer je een vast contract hebt
    • Dynamisch, nul op de meter werkt zoals je gewend bent, je gebruikt meer van je zelf opgewekte energie maar behaalt niet het hoogst haalbare financiële rendement.

   

 2. Dynamische modus – De modus voor het handelen op de energiemarkt. Sessy gaat opladen wanneer de energie goedkoop is en energie leveren wanneer de energie duur is. Schijnt de zon ook tijdens de goedkope uren? Dan gaat er ook zonne-energie naar de Sessy, is de prijs hoog, dan levert de Sessy deze energie, verbruik jij op dat moment ook energie, dan zal deze eerst naar jouw verbruikers gaan, het overschot wordt verkocht tegen het hoogst mogelijke tarief. Zo maak jij gebruik van de goedkoopste stroom.
   • Energiecontract
    • ❌ Vast, de dynamische modus biedt geen toegevoegde waarde
    • ❌ Variabel, de dynamische modus biedt geen toegevoegde waarde
    • Dynamisch, de dynamische modus maakt optimaal gebruik van jouw energieprijzen

   

 3. Open modus – De modus wanneer je speciale wensen hebt. Door middel van de openAPI en een externe regelunit is Sessy aan te sturen. Twee populaire smart home systemen zijn Home-Assistant en Homey.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Verdien geld aan een negatieve stroomprijs met de Sessy thuisbatterij

De energiemarkt verandert voortdurend en er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de prijzen van elektriciteit. Een interessant fenomeen dat steeds vaker voorkomt, is de negatieve stroomprijs. Dit betekent dat elektriciteit op […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Hoe werkt de Nul-op-de-meter modus van Sessy?

Net zoals we eerder hebben besproken hoe de Sessy dynamische modus werkt, duiken we nu in de werking van de Nul-op-de-meter modus. Deze modus is perfect voor huishoudens met zonnepanelen die hun eigen opgewekte energie […]

Sessy
Bekijk bericht
Foto zonnepanelen
Sessy logo

NOS kopt ‘mensen zonder zonnepanelen zijn het bokje’

"Mensen zonder zonnepanelen zijn straks het bokje" kopt de NOS. Een thuisbatterij, waarmee je je eigen opgewekte energie opslaat voor later gebruik, kan uitkomst bieden.

Nieuws
Bekijk bericht