Terug

Btw op Sessy thuisbatterij terugvragen, hoe zit dat?

Goed nieuws voor iedereen die overweegt een slimme thuisbatterij aan te schaffen, of al een slimme thuisbatterij heeft. Recentelijk is bekend geworden dat consumenten de btw op de aankoop van een thuisbatterij in principe kunnen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit is de eerste subsidie op thuisbatterijen voor consumenten. Dit geldt zowel voor mensen die al zonnepanelen hebben als voor diegenen die alleen een thuisbatterij willen aanschaffen. Onze partner De Centrale heeft dit mogelijk gemaakt en helpt je hier graag bij.

Waar moet je aan voldoen om je btw voor een thuisbatterij terug te krijgen?

  • Je hebt een dynamisch energiecontract of een vast of variabel contract bij Eneco en hebt GridEase aan.

Je hebt een contract nodig bij een energieleverancier die dynamische tarieven hanteert en dit contract moet op jouw naam staan óf een vast of variabel contract bij Eneco en hebt GridEase aan staan.

  • Je Sessy thuisbatterij draait op de dynamische modus

De mogelijkheid om btw terug te krijgen via De Centrale is exclusief voor thuisbatterijen die geïnstalleerd zijn met slimme aansturing. Dit systeem zorgt ervoor dat energie voordelig wordt ingekocht en tegen een hogere prijs wordt verkocht.

  • Je heb nog geen gebruik gemaakt van de Kleine Ondernemersregeling (KOR)

Een andere voorwaarde is dat de aanvrager zelf nog niet eerder btw op bijvoorbeeld zonnepanelen terug heeft gevraagd. Het kan zijn dat je de btw terug hebt gevraagd bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Voldoe je niet aan een van deze voorwaarden? Geen probleem, De Centrale BTW Teruggave kan je misschien toch ondersteunen. Neem hiervoor contact met hun op.

Btw-teruggave voor thuisbatterijen

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in de energietransitie. Het maakt de aanschaf van een thuisbatterij financieel aantrekkelijker, waardoor de terugverdientijd aanzienlijk vermindert. Met de btw-teruggave daalt de terugverdientijd. Een cruciale voorwaarde voor het terugvragen van de btw is het hebben van een dynamisch energiecontract. Dit contract stelt batterijeigenaren in staat om energie te verhandelen op de energiemarkt. Door deze handel wordt de consument door de Belastingdienst gezien als btw-ondernemer, wat noodzakelijk is voor de btw-teruggave. Het handelen in energie kan door de dynamische modus van Sessy aan te zetten automatisch geregeld worden. Deze software laadt de batterij op wanneer de energieprijs laag is en verkoopt de energie weer als de prijs hoog is.

Hoe vraag ik de btw terug voor mijn thuisbatterij?

Je kan hier de btw-test doen om te zien of je in aanmerking komt. Voor de btw-teruggave is het nodig om enkele documenten aan te leveren aan De Centrale, zoals een kopie van de factuur van de batterij, informatie over de gebruikte aansturingssoftware (geef aan dat het om Sessy gaat) en een kopie van het dynamische energiecontract. Het is belangrijk om te weten dat niet alle thuisbatterijen geschikt zijn voor energiehandel. Dit hangt af van de fabrikant en leverancier. Sessy thuisbatterij is geschikt om btw terug te vragen. Vooralsnog kan dit alleen met een dynamisch energiecontract, maar achter de schermen is Sessy bezig om dit mogelijk te maken voor alle klanten. Zodra dit rond is, zullen we onze klanten op de hoogte stellen.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Wat is onbalans op het elektriciteitsnet?

We krijgen veel vragen over hoe onze Sessy thuisbatterij een rol speelt op de ‘onbalansmarkt’. Hier is de uitleg over het hoe en waarom van onbalans en de rol van Sessy hierin. Wat is onbalans?  […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy logo

Verdienmodellen van een thuisbatterij

In een wereld waar de energierekening soms voelt als een ongewenste verrassing, bieden slimme thuisbatterijen hoop. Niet alleen zijn ze je sidekick in de strijd tegen klimaatverandering, maar ze kunnen ook nog eens een slimme […]

Sessy
Bekijk bericht
Afbeelding euro munt
Sessy logo

Hoe verdient een Sessy thuisbatterij zichzelf terug

Een belangrijke vraag voor investeringen is: verdien ik die investering terug? Voor de aanschaf van een Sessy is dat voor veel mensen niet anders. Hieronder leggen we uit waar de terugverdientijd van Sessy van afhankelijk […]

Sessy
Bekijk bericht